Dacă îţi aduci salariul la o anumită bancă ai şanse să ai comisioane zero. Sunt însă şi excepţii: BCR şi BRD îşi dispută astfel locurile pentru cele mai mari comisioane percepute pentru retragerile de la alte bănci.
Următoarea clasată este Unicredit. Astfel te poţi trezi cu surpriza că plăteşti 15 lei pentru o retragere de 50 de lei. Aceeaşi sumă o plăteşti şi dacă retragi 200 de lei sau 1.000 de lei. Asta deoarece, BCR în acest caz, îţi stipulează clar că pentru retragerile de numerar de la bancomatele altor bănci decât BCR, comisionul este de 1% din sumă, dar minimum 15 lei.
La celelalte bănci, pentru retrageri de 200 de lei comisioanele sunt în general de 3,5 sau 4,5 lei. Se diferenţiază ING Bank care are comision de 5 lei pentru orice retragere, indiferent de mărimea sumei, şi Unicredit care are comision de retragere de 1% din sumă dar şi BRD, care este şi mai scumpă. BRD are comisionul de retragere de la alte bancomate de 1% din sumă plus cinci lei.
La o sumă de 1.000 de lei retrasă de pe un card BCR plăteşti 15 lei, în timp ce la un card de debit emis de BRD plăteşti 17 lei, iar la unui emis de Unicredit 12,5 lei.