El a precizat că în săptămâna în curs doreşte să se ocupe de ceea ce aşteaptă oamenii de la premier, respectiv de probleme economice care îi privesc.
„Doamnă, opriţi-vă o secundă, vă rog frumos! Ajunge! A fost o săptămână cumplită de războaie, de supărări. Săptămâna aceasta vreau să ne apucăm de ceea ce de fapt aşteaptă oamenii de la noi. Vreau să vorbesc cu colegii mei ce avem de făcut în zilele următoare din punct de vedere economic. Asta am şi făcut de altfel înainte de această întâlnire, m-am văzut cu miniştrii de resort, pentru că, după cum aţi văzut, săptămâna trecută, vineri, boardul FMI în unanimitate a aprobat scrisoarea noastră de intenţie – deci un semnal pozitiv de care aveam foarte mare nevoie”, a spus Ponta.
El a adus în discuţie situaţia de la Hidroelectrica, unde Guvernul a dat toate mesajele că lucrurile se „curăţă” de cele rele şi că această companie va reveni.
„Trebuie să ne ţinem de cuvânt şi trebuie să mergem cu restructurarea mai departe la societăţile comerciale cu capital de stat, cu management privat. Trebuie să vedem cum facem până joi să îmbunătăţim tot ce ţine de absorbţia fondurilor europene. Oamenii aşteaptă de la noi să le spunem foarte clar că îşi păstrează locurile de muncă, că creăm alte locuri de muncă şi că din toamnă România, spre deosebire de alte ţări europene, are stabilitate şi speranţă din punct de vedere economic”, a spus Ponta.
El a subliniat că nu vrea să discute despre bătălii politice.
„Restul – bătălii, războaie – pentru mine acuma chiar trebuie să fac ce aşteaptă oamenii de la mine ca prim-minstru. Eu vreau să fac ce oamenii aşteaptă de la primul-ministru: să mă ocup de locurile lor de muncă şi de situaţia noastră economică. Restul – scandaluri, certuri, cu preşedintele, cu altcineva, nu vreau să discutăm”, a spus Ponta.
Astfel, Ponta a spus că viitoarea sa întâlnire cu preşedintele Băsescu se va referi la subiectul accelerării absorbţiei fondurilor europene şi păstrarea unor alocaţii consistente pentru România din fondurile de coeziune. „Vreau să discut cu preşedintele ceea ce am discutat şi cu Parlamentul, anume cum facem ca România să aibă o poziţie cât mai puternicăpentru a obţine în perioada 2014-2020 pentru fonduri structurale şi de coeziune”, a spus Victor Ponta