Cheltuielile de personal vor crește cu 5,92%, la 41,51 milioane de lei, iar cheltuielile cu bunurile și serviciile vor fi mai mari cu 30,6%, însemnând 7,37 milioane de lei.
Din bugetul total al instituției, 48,2 milioane de lei reprezintă alocări de la bugetul de stat, iar restul sunt venituri proprii.
Potrivit documentului, Consiliul Concurenței dorește să achiziționeze în 2017 echipamente IT de ultimă generație, care vor putea asigura securitatea datelor cu conținut informațional sensibil, înlocuirea aparaturii IT și serverelor amortizate și depășite fizic și moral, achiziționarea unui soft necesar desfășurării în bune condiții a activității direcțiilor Juridic și Servicii, înlocuirea parcului auto existent la inspectoratele de concurență teritoriale, care este mult îmbătrânit, având peste 15 ani vechime, cu durata normală de funcționare depășită și care nu mai prezintă siguranță în circulație, având uzură fizică și morală avansată.
În vederea asigurării sustenabilității, pe o perioadă de minimum cinci ani de la data finalizării, a proiectelor derulate de Consiliul Concurenței, în perioada 2013 — 2015, este necesară achiziția de licențe, precizează instituția, în document.
Raportul privind situația macroeconomică pe anul 2017 și proiecția acesteia pe anii 2018 — 2020, publicat luni pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, arată că proiectul de buget pe anul 2017 este configurat pe o creștere economică de 5,2%, un deficit bugetar (cash) estimat la 2,96% din PIB și o inflație medie anuală de 1,4%.