Universitatea Craiova a cerut în instanţă anularea deciziei prin care echipa a fost dezafilitată provizoriu de la Federaţia Română de Fotbal, începând cu data de 20 iulie 2011. Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, cererea clubului din Bănie.
„S-a admis cererea de suspendare a efectelor hotărârii până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă. Astfel, acea hotărâre de excludere nu-şi produce niciun efect. Ea practic nu mai există. Prin urmare, cei de la federaţie vor trebui să decidă şi să găsească o soluţie în ceea ce priveşte participarea Universităţii Craiova la campionatul de fotbal. Nu ştim în ce ligă. Ştim doar că în 2011 Universitatea Craiova s-a clasat pe locul 16, iar în Liga I a participat Sportul Studenţesc, care era clasată pe locul 18. Este posibil ca Federaţia să nu recunoască această decizie, având în vedere susţinerile preşedintelui Federaţiei, că statutul Federaţiei este mai presus de lege şi că ei se ghidează numai după statutul lor. Decizia Curţii de Apel confirmă însă faptul că regulamentele FRF trebuie să se supună legii şi că ocuparea sediului Federaţiei în mod abuziv nu înseamnă că acele persoane pot lua hotărâri în numele federaţiei”, a declarat Mircea Moise, consilier juridic al Universităţii Craiova, adăugând că Adrian Mititelu a fost foarte bucuros la aflarea veştii privind anularea deciziei FRF.
În sala de judecată nu au mai venit nici suporterii, nici primarul Craiovei, cum s-a întâmplat data trecută, ci doar avocaţii.
Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a comentat decizia în direct la România TV: „Foarte bine, să se organizeze. Dar ca să se înscrie în campionat trebuie să ia licenţa. Şi pentru asta trebuie să-şi plătească datoriile. Iar Universitatea Craiova are datorii la Fisc, are datorii la Piţurcă, are datorii la jucători. Oricum, Universitatea retrogradase în Liga a II-a, şi din cauza datoriilor nu o să ia licenţa”.
Pe 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a decis excluderea provizorie a Universităţii Craiova, pe motivul unei încălcări grave a statutului federaţiei. Decizia a fost ulterior validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.
Decizia Federaţiei se află în atenţia procurorilor DNA, ca urmare a unei plângeri penale depuse de gruparea olteană în septembrie 2011. Universitatea Craiova îi acuză pe membrii C.Ex. de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.
În 14 mai 2012, clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus din Federaţia Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF.
Tot atunci, Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a aprobat ca oraşul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, după ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusă din FRF.
În 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut a Federaţiei Române de Fotbal de dezafiliere a clubului.