Liviu Dragnea anunţă că vrea să-i dea în judecată pe cei care au spus că a plătit să stea la masă cu Donald Trump

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat la România TV că îi va da în judecată pe cei care au susţinut că a plătit pentru a fi fotografiat împreună cu preşedintele american Donald Trump, în cursul vizitei sale şi a premierului Sorin Grindeanu în SUA.
Iulian Tudor
23 ian. 2017, 19:45
Liviu Dragnea anunţă că vrea să-i dea în judecată pe cei care au spus că a plătit să stea la masă cu Donald Trump

Liviu Dragnea a negat că ar fi plătit un milion de dolari pentru a sta la masă cu preşedintele Donald Trump. Preşedintele PSD a precizat că legislaţia americană interzice cetăţenilor străini să facă asemenea plăţi. 

„Eu am primit o invitaţie de la comitetul care a organizat toată ceremonia de inaugurare. Oricare dintre membrii acestui comitet poate să invite alţi oameni. A fost o invitaţie pe care am primit-o şi eu, şi Grindeanu li am decis să o onoram. Nu puteam să sun şi să spun că nu vin.

Am auzit că am plătit un milion de euro, sper ca această minciună să n-ajungă acolo, dar s-ar putea să ajungă. Există o lege în SUA care interzice astfel de plăţi. Nu se poate ca o companie străină să plătească pentru un străin. A venit momentul ca în Romania cine jigneşte trebuie să dea socoteală. Îi voi acţiona în instanţă. În instanţă vor avea posibilitatea să demonstreze că eu am dat un milion de euro„, a explicat Dragnea.

Liviu Dragnea: Planul lui Iohannis este să pice Guvernul până în vară. Se ştia că vrea să organizeze un referendum

Liviu Dragnea a precizat că personalităţile politice cu care s-a întâlnit au fost interesate să vorbească despre România. „Nu era bine pentru noi, ca români, să refuzăm această invitaţie (…) Nereprezentând statul român, am avut nişte întâlniri, iar oamenii aceia au vrut să stea de vorbă cu noi”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a scris, joi seara, pe Facebook, că a participat, alături de premierul Sorin Grindeanu, la o cină „în format restrâns” cu noul preşedinte al SUA, Donald Trump, în cadrul căreia i-a transmis liderului de la Casa Albă că România îşi doreşte să ducă parteneriatul strategic cu SUA „la un alt nivel”. „Aseară (miercuri seara – n.r.) am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul social-democrat a susţinut că dialogul cu Donald Trump a fost „cald şi deschis”. „I-am transmis preşedintelui dorinţa noastră de a duce parteneriatul strategic dintre România şi SUA la un alt nivel. Preşedintele Donald Trump mi-a răspuns: «We will make it happen! Romania is important for us!» A fost un dialog cald şi deschis”, a conchis Liviu Dragnea.

Preşedinţia a precizat, luni, că practica Statelor Unite la ceremonia de inaugurare a preşedinţilor prevede că alte ţări sunt reprezentate doar la nivel de ambasador, nefiind invitaţi şefi de stat sau de Guvern, motiv pentru care România va fi reprezentată de către ambasadorul român la Washington, George Maior.

Invitaţia primită de Liviu Dragnea este semnată de vicepreşedintelui Comitetului de inaugurare, Elliott Broidy. În invitaţia transmisă lui Liviu Dragnea, Elliott Broidy scrie că va fi „plăcerea” lui de a-l invita pe acesta ca oaspete al său la acest eveniment. Programul vizitei prevedea un dejun privat cu demnitari străini, miercuri, participarea la un concert, joi, precum şi o cină oferită „la care îşi vor face apariţia” şi Donald Trump şi vicepreşedintele său.

Elliott Broidy este vicepreşedinte al Comitetului de inaugurare şi membru al Partidului Republica, pentru care a strâns fonduri în timpul campaniei electorale. El este om de afaceri. În 2009, a pledat vinovat într-un dosar în care era acuzat de dare de mită şi a plătit o cauţiune de 48 de milioane de dolari pentru a evita închisoarea.

Spynews
Karmen Simionescu s-a despărțit de tatăl fetiței sale. Primele declarații ale fiicei lui Adrian Minune despre separare / VIDEO
Bzi.ro
Câte kilograme are Inna: S-a urcat pe cântar și și-a uimit fanii!
Fanatik.ro
De câte ore de somn ai nevoie dacă ai trecut de 50 de ani. Explicația specialiștilor
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Dincă iese nevinovat din închisoare?! S-a aflat după 5 ani
Playtech.ro
Antonia, gafă de proporții! NU mai poate șterse pozele INTIME cu ea, niciodată nu ai văzut-o așa de fierbinte
DailyBusiness
Medicamente compensate cu 90% pentru acești români! S-A SCHIMBAT LEGEA
Adevarul
Disperată după trupe, Ucraina antrenează bărbați de 40 și 50 de ani pentru luptă
Spynews
Oana Radu a confirmat că este într-o relație! Cum și-a cunoscut artista noul iubit și cu ce se ocupă tânărul
Spynews
Acces Direct. O tânără mămică e disperată! Femeia susține că tatăl copilului l-a dus pe cel mic în vacanță și nu l-a mai adus acasă timp de 5 ani
Evz.ro
Mama lui Ceaușescu l-a învățat de bine, dar lui nu i-a păsat. „Nu trebuie iertat”
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Ce a făcut milionarul de 52 de ani pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Nu mai știe cum să o răsfețe: doar cei mai bogați își permit asta
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Radu Brînzan, un polițist de 43 de ani din Groj, a murit în timp ce tundea iarba din curte 😢
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Cum arată limuzina în formă de avion Wizz Air, care a ajuns virală pe rețelele sociale! Aceasta circulă pe străzile României și a făcut furori pe internet
Capital.ro
Telefoanele mobile devin interzise: Sunt dăunătoare! E decizie națională
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cristiano Ronaldo și Georgina au fost fotografiați în apă, în timpul unor momente intime, când credeau că nu îi vede nimeni! Au coborât de pe iaht și au dezlănțuit pasiunea dintre ei: e prima oară când superstarul portughez e văzut în timp ce face așa ceva
stirilekanald.ro
Gheorghe Dincă a spus ce i-a făcut Alexandrei Măceșanu! Detalii șocante
substantial.ro
Fostul premier israelian Ehud Barak despre viitorul lui Netanyahu
MediaFlux
VEȘTI BUNE pentru milioane de români. Guvernul acordă NOI AJUTOARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...