Grindeanu, despre bugetul pe 2017: Cei mai mulţi bani îi primesc Transporturile, Sănătatea, Agricultura şi IMM-urile

Cei mai mulți bani din bugetul din acest an vor fi primiți de Transporturi, Sănătate, Agricultură și IMM-uri, a anunțat marți premierul Sorin Grindeanu.
Filip Stan
24 ian. 2017, 18:17
Grindeanu, despre bugetul pe 2017: Cei mai mulţi bani îi primesc Transporturile, Sănătatea, Agricultura şi IMM-urile

„Cei mai mulți bani îi primesc Transporturile, (…) Sănătatea, Agricultura, IMM-urile, conform programului de guvernare (…). Dar eu vreau să fiu foarte clar legat de ceea ce înseamnă tăieri. (….) De exemplu, la CSM, la Înalta Curte, la Ministerul Public, bugetele au rămas la fel, sunt date de cheltuieli de personal și de anumite hotărâri judecătorești, chiar ale Curții Constituționale, care spun că salariile magistraților trebuie să fie la un anumit nivel. De aceea, au apărut (…) creșterile acelea de buget față de anii trecuți. În rest, (…) ca și idee generală, se reduc cheltuielile pe bunuri și servicii, astfel încât banii pe care îi economisim acolo să meargă pe investiții”, a declarat premierul Grindeanu, la sediul PSD.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Joi s-ar putea să treacă bugetul

Potrivit prim-ministrului, discuțiile privind proiectul de buget pe 2017 vor continua în această seară la sediul PSD.

„Rostul acestor discuții e foarte clar. Parte din colegii mei, dar nu neapărat ei, cât probabil parte din aparatul tehnic al fiecărui minister n-au înțeles ceea ce ne dorim de fapt. Și anume cheltuirea banului public să se facă pe programe (…) Tot ceea ce avem prins în programul de guvernare trebuie să se regăsească pe bugetele fiecărui minister în parte. Ăsta este rostul acestor întâlniri pe care o să le avem în continuare în această seară”, a spus Grindeanu.

Întrebat dacă Guvernul va aproba miercuri proiectul de buget pe acest an, Sorin Grindeanu a răspuns: „În funcție de discuțiile din seara asta, care probabil se vor prelungi foarte mult. În mod cert, va trebui să dăm o notă în Guvern privind (…) noile limite, pentru că nu s-a ținut cont de ceea ce noi am spus inițial, astfel încât, dacă nu vom reuși, va fi joi sau vineri ședința de Guvern. Ăsta a și fost rostul întâlnirii cu cei doi președinți ai (…) Senatului și ai Camerei Deputaților, astfel încât să-i informăm de posibilul program pe care-l vom avea în zilele următoare”.

Totodată, premierul Grindeanu a spus că își dorește ca să fie finalizate în această seară consultările pe buget.

„Eu sper să terminăm cu toate ministerele în seara asta, astfel încât să dăm timp (…) Ministerului Finanțelor să așeze lucrurile în noua formă”, a precizat Grindeanu.

Pe de altă parte, premierul Grindeanu a negat faptul că s-ar fi pus în discuție o eventuală remaniere a ministrului Finanțelor Publice, Viorel Ștefan.

„Nu s-a pus discuția remanierii domnului ministru al Finanțelor. Dânsul e aici, e prezent la toate întâlnirile, cu fiecare minister în parte”, a adăugat Grindeanu.

De asemenea, premierul a precizat că nu vrea să facă „pe repede înainte” lucrurile legate de buget.

„Nu e un calendar care să fie fix. Noi ne-am fi dorit să fie Guvernul instalat mai repede. S-a vrut ca Guvernul să (…) fie instalat în ianuarie (…) Nu vreau să facem lucruri, cum ar fi cele legate de buget, doar pe repede înainte, astfel încât să ne ținem neapărat de un anumit calendar și să nu facem lucrurile cum trebuie”, a mai afirmat Grindeanu.

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce a pățit un șofer de Tesla în București, care avea 0% baterie. Stația de încărcare era blocată de o altă mașină. Ce a urmat l-a lăsat mască: ”Mi se pare foarte tare”
Capital.ro
Se renunță complet la mașinile pe benzină. Decizia istorică îi va lua pe șoferi pe nepregătite
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Sebastian Burduja, despre capacitatea de stocare de gaze naturale: „Ne vom atinge limita cu două luni ÎNAINTE de termen”
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Celebrul medic ne-a părăsit. Ce tragedie!
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Poliția Română avertizează asupra unei noi forme de înșelătorie: „Government Impersonation Scam”
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...