„În data de 26 ianuarie 2017, în jurul orei 12,00, un pacient în vârstă de 19 ani a fost adus de către un echipaj SMURD la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Pacientul a suferit arsuri în urma exploziei centralei termice de la domiciliu. Pacientul are arsuri localizate pe față, gât, mâini și căile aeriene. A fost intubat în pre-spital”, a informat Spitalul Județean Cluj, potrivit Agerpres.
Pacientul a fost asistat hemodinamic și respirator și au fost făcute consulturile interdisciplinare necesare.
Explozia a fost cauzată de o acumulare de gaz.
Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, a declarat că au fost șapte persoane în bloc în momentul producerii exploziei.
„Una a fost rănită foarte grav (…). Este un băiat de 19-20 de ani. Celelalte șase persoane au fost evacuate sau au ieșit singure din clădire. Cinci dintre ele au fost asistate de către lucrătorii de pe ambulanțe, dar niciuna n-a necesitat transportare la spital’, a menționat Andrei Biriș.
Potrivit acestuia, structura blocului este grav afectată.
„În imobilul de locuințe sunt 12 apartamente afectate din totalul de 15 apartamente. Dintre cele 12, trei au fost afectate și de incendiu, ulterior exploziei. Structura de rezistență este vizibil afectată, în principal la nivelul superior. Urmează să se facă evaluare pentru fiecare apartament în parte, dacă mai prezintă siguranță, și, împreună cu autoritățile locale, vom căuta variante de locuire pentru fiecare familie în parte’, a mai spus Andrei Biriș.
La locului exploziei au fost prezenți și prefectul Gheorghe Vușcan și primarul Emil Boc, acesta din urmă declarând că Primăria Cluj-Napoca poate pune la dispoziția celor afectați 16 locuințe ale municipalității.