Victima, un bărbat de 25 de ani, al cărui nume nu a fost divulgat, dar care ar fi de origine israeliană, a fost văzut vizitând turnul duminică noaptea. Luni, în jurul orei 11.30, tânărul a ajuns la nivelul al treilea al turnului, cel mai înalt, de unde s-a aruncat şi a căzut la etajul al doilea. Pompierii au încercat în zadar să vorbească cu el să-l convingă să renunţe la gestul sinucigaş. Bărbatul a fost dus la spital, dar a murit din cauza traumatismelor.
Puţin mai târziu, o femeie intenţiona să „urmeze exemplul” tânărului israelian, dar, din fericire, echipele de intervenţie au prins-o la timp, intervenind cu elicopterul. Femeia ajunsese doar la primul nivel al turnului. A fost dusă şi ea la spital, unde i se fac investigaţii psihiatrice.
Conducerea turnului a refuzat să facă orice fel de comentariu cu privire la cele două incidente, precum şi al numărul de sinucideri ce se petrec anual în acest simbol al Franţei. „Întotdeauna sunt destul de multe”, au menţionat conducerea faimosului obiectiv turistic.
Cu toate acestea, autorităţile să străduiesc să ia măsuri eficiente de supraveghere şi securitate a turnului, pentru ca acesta să nu mai fie o trambulină către moarte preferată de sinucigaşi.
Istoria neagră a celebrului turn începe în 1911
Turnul Eiffel a făcut prima victimă în 1911, după 20 de ani de când turnul devenise accesibil publicului, scrie Daily Mail. Croitorul Frantz Reichelt a vrut să îşi testeze un costum-pelerină, conceput şi confecţionat de el, cu care credea că poate să zboare. Experimentul lui Reichelt a fost imortalizat atunci pe peliculă. Reichelt s-a strivit de pământ, lăsând o amprentă adâncă în iarbă, la poalele turnului.
Ultima tentativă de suicid soldată cu moartea, în afară de cea de duminică noaptea, a israelianului, a fost înregistrată în 2009, când o braziliancă de 18 ani s-a aruncat de la nivelul întâi şi a murit, strivindu-se de restaurantul Altitude, aflat în turn, cu câteva etaje mai jos.
În toată istoria sa, 341 de oameni s-au sinucis aruncându-se din Turnul Eiffel.