Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au stabilit ca prim termen la această instanţă data de 22 februarie pentru judecarea dosarului deschis de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, împotriva postului de televiziune Antena 3 şi a unor jurnalişti ai acestuia.
Dosarul, care între iunie 2016 şi ianuarie 2017 s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Piteşti, a fost stămutat prin decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind scos de pe rolul instanţei piteştene în 19 ianuare. Este pentru a doua oară când instanţa supremă decide strămutarea acestui dosar în care şefa DNA îi denunţă pe jurnalişti ai Antenei 3 pentru că ar fi acuzat-o, pe post, de muşamalizarea anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 21 aprilie 2016, strămutarea dosarului în care procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a dat în judecată mai mulţi jurnalişti şi postul de televiziune Antena 3, de la Curtea de Apel Bucureşti, unde era înregistrat din 29 decembrie 2015 şi avusese primul termen în 23 martie, transmite News.ro.
Cererea de strămutare a fost formulată de către Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor şi SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată, în nume personal, după afirmaţiile făcute pe postul de televiziune în legătură cu dosarul „Bercea – Mircea Băsescu”.
Dosarul trimis la Curtea de Apel Piteşti a fost înregistrat în 3 mai, iar primul termen de judecată după strămutare a fost stabilit în 8 iunie.
În 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a dat în judecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu.
Tribunalul Bucureşti a admis în parte acţiunea Laurei Codruţa Kovesi şi a obligat în solidar Antena 3 şi pe Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să-i plătească procurorului-şef al DNA 250.000 de lei.
Acţiunea a fost depusă de către Codruţa Kovesi, în nume personal, în februarie 2015, la Tribunalul Bucureşti şi are ca obiect daune morale „pentru afirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane”.