„Este factura record care ne-a venit în aceast an. Deoarece nu avem nicio posibilitate tehnică să reducem căldura. Anul trecut am făcut întâmpinare la RAM, ni s-a explicat că din punct de vedere tehnic nu se poate reduce căldura. Noi avem două intrări şi sala de sport. Într-adevăr, suprafaţa este foarte mare, dar şi factura mi se pare enormă. Peste 85 de mii de lei, pe o lună”, a declarat Aurelian Poteraş, directorul Şcolii numărul 11 din Buzău, potrivit Mediafax.
Potrivit sursei citate, unitatea de învăţământ va plăti factura însă a cerut furnizorului agentului termic să găsească soluţii pentru reducerea costurilor. „Noi avem destul de mare fondul deoarece avem şi copii mulţi dar în loc să folosim banii pentru realizarea altor probleme urgente ale şcolii trebuie să achităm căldura. Au găsit o soluţie de moment, montarea a două bucle pe intrările principale, cu senzori şi aşa să puntem spera să mai scadă factura. Este anormal, mi se pare. Noi plecăm, sâmbăra, duminica acasă, fiind copiii în vacaţă, temperatura este aceeaşi” a precizat Aurelian Poteraş
Directorul unităţii de învăţământ a mai declarat că nu are restanţe la căldură.
Potrivit Primăriei Buzău, în anul 2016, pentru Şcoala numărul 11 din Buzău, a fost plătită suma de 342.754 de lei, bani care reprezintă furnizarea energiei electrice, energiei termice şi gaze.
Şcoala numărul 11 din Buzău, cu clasele I-VIII care înscrişi 1915 elevi, fiind cea mai mare unitate de învăţământ din Buzău.
Citeşte şi RADET propune ca factura de la căldură să fie separată de cea de la întreţinere