Ghişeele la care se achită taxa sunt amplasate în punctele de frontieră Vidin/Calafat, Ruse/Giurgiu, Silistra/Ostrov, Kardam/ NegruVodă şi Duran Kulak/ Vama Veche, imediat după efectuarea controlului la intrarea pe teritoriul Bulgariei, scrie news.ro.
De la 1 februarie, taxa de drum percepută de autorităţile din Bulgaria, care se putea achita la mai mulţi agenţi economic după ce şoferii treceau de vamă, se plăteşte doar la unitatea specială din cadrul Agenţiei Vamale a Bulgariei, anunţă un comunicat dat publciităţii joi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.
”Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din data de 01.02.2017, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulaţiei pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin. Conform modificărilor legislative, conducătorii mijloacelor de transport care intră în Bulgaria îşi pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care atovehiculul face parte, doar de la unitatea specială din cadrul Agenţiei Vamale a R.Bulgaria” precizează documentul citat.
Ghişeele la care se achită taxa de drum pentru Bulgaria sunt amplasate imediat după cele de control la frontieră pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar. Plata taxei de drum se poate efectua doar cu un card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, iar pentru autoturisme se poate efectua plata în euro, leva sau cu un card bancar.
Până în prezent, Agenţia Vamală Bulgară a infiinţat pentru plata taxei de drumuri câte o unitate la punctele de trecere a frontierei Vidin/Calafat, Silistra/Ostrov, Kardam/Negru Vodă şi Duran Kulak/Vama Veche şi două unităţi la puctul detrecere de la Ruse/Giurgiu.
”Având în vedere aspectele prezentate, vă informăm că Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile bulgare şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat personalul aflat la controlul de frontieră şi fiind utilizată la maximum infrastructura punctelor de frontieră”, precizează ITPF Giurgiu.