Procurorii cer avocaţilor să depună la dosar declaraţiile Danei şi a lui Andrei Năstase

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat, în scris, avocaţilor din această cauză să depună la dosar declaraţii olografe ale unora dintre membrii familiei NĂSTASE, vehiculate în presă. Mai exact, este vorba de declaraţiile Danei şi a lui Andrei Năstase, citate de ziuanews.ro, potrivit cărora poliţistul prezent în camera în care a încercat să se sinucidă Adrian Năstase i-ar fi pus cătuşele fostului premier, deşi fostul premier era rănit.
Romania TV
26 iun. 2012, 15:00
Procurorii cer avocaţilor să depună la dosar declaraţiile Danei şi a lui Andrei Năstase

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis marţi că nu există niciun impediment ca mandatul emis pe numele lui Adrian Năstase pentru executarea pedepsei de doi ani de închisoare să fie pus în aplicare. Potrivit magistraţilor, fostul premier Adrian Năstase ESTE DEŢINUT.

IGPR a cerut lămuriri instanţei în legătură cu procedurile care trebuie urmate privind punerea în aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Năstase. Avocaţii fostului premier au cerut amânarea judecării solicitării pe motiv că Năstase ar trebui să fie şi el citat în acest proces, însă magistraţii au respins cererea.

Într-un comunicat de presă al Ministerului public se precizează că „în continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind incidentul petrecut, în seara zilei de 20.06.2012, referitor la tentativa de suicid a lui Năstase Adrian, au fost comunicate de către unitatea sanitară toate actele medicale solicitate de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a fost efectuată constatarea tehnico – ştiinţifică balistică, iar concluziile acesteia au fost depuse la dosarul cauzei, urmând a fi analizate şi coroborate cu ansamblul probelor, odată cu finalizarea cercetărilor”.

De asemenea, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice fizico-chimice.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în această cauză, cu privire la toate împrejurările legate de tentativa de suicid a numitului NĂSTASE ADRIAN. Astfel, sub aspectul modului de punere în executare a mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată acestuia, de către cei doi poliţişti, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie verifică întreaga procedură derulată de către aceştia de la intrarea în imobil şi până la preluarea  numitului NĂSTASE ADRIAN de către ambulanţă.

„Având în vedere aspectele referitoare la aşa zisele declaraţii olografe ale unora dintre membrii familiei NĂSTASE, vehiculate în mass-media, precizăm faptul că, în conformitate cu normele de procedură penală, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat, în scris, avocaţilor din această cauză să le depună la dosar”, se mai arată în comunicatul Ministerului Public.

În comunicat se mai precizează că „nu au fost programate audieri şi de asemenea, nici în zilele următoare nu se vor realiza astfel de acte de cercetare. Totodată, nu sunt programate nici audieri ale membrilor familiei amintite”.

„Să-ţi fie ruşine!”. Acestea sunt cuvintele pe care Andrei Năstase susţine că i le-a adresat poliţistul Nicolae Costea tatălui său, după ce l-a imobilizat. În plus, site-ul ziuanews.ro a făcut publice declaraţiile pe care familia Năstase le-a dat unui avocat, imediat după incident. Potrivit familiei, poliţistul i-ar fi pus cătuşele fostului premier după ce s-a împuşcat, iar avocaţii îl acuză că a procedat abuziv. Ei vor să îl dea în judecată pe poliţist.

Imaginea descrisă de Dana şi Andrei Năstase este copleşitoare. Cei doi susţin că Adrian Năstase, deşi era împuşcat şi plin de sânge, a fost încătuşat de poliţişti şi nu i s-a acordat primul ajutor.

„În dimineaţa zilei de 21.06.2012, înainte de a intra în operaţie, soţul meu mi-a comunicat că, după ce s-a împuşcat, poliţiştii prezenţi în cameră i-au pus cătuşe la mâini, l-au lăsat întins pe jos fără nicio manevră de prim ajutor, situaţie care a durat până la sosirea echipajului medical, când i s-au scos cătuşele”, a scris în declaraţie Dana Năstase.

Declaraţia Danei Năstase este susţinută de cea a fiului cel mare al cuplului. Andrei Năstase întăreşte spusele mamei şi susţine că poliţistul Nicolae Costea îi apostrofa tatăl.

„L-am văzut pe tatăl meu întins pe spate pe covor, cu o rană sângerândă în zona gâtului şi având fixate cătuşe la mâini. Poliţistul care se afla cu el în cameră striga la tatăl meu: să-ţi fie ruşine! să-ţi fie ruşine!”, a declarat Andrei Năstase.

Declaraţiile publicate sunt certificate şi susţinute şi de avocatul lui Adrian Năstase. Există aceste declaraţii, nu la Parchet, pentru că aceste declaraţii nu s-au dat Parchetului. Au fost date imediat după eveniment nefericit şi au fost consemnate de avocat cu un singur scop de a le conserva, a declarat Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Taxa care se aplică în toată România. Șoferii sunt obligați să o plătească. Rămân fără acte
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Se modifică Codul Rutier. Toți șoferii tineri sunt vizați
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...