Comisiile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor încep dezbaterile pe proiectul Legii bugetului

Comisiile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților încep vineri dezbaterile privind proiectul Legii bugetului de stat și al Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.
Filip Stan
03 feb. 2017, 09:04
Comisiile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor încep dezbaterile pe proiectul Legii bugetului

Proiectul de buget pe 2017 este construit pe o creștere economică de 5,2% în anul 2017. Veniturile bugetare proiectate pentru anul 2017 reprezintă 31,2% din PIB, iar cheltuielile 34,2%. Pentru anul 2017 se estimează un nivel al deficitului bugetar (cash) de 2,96% din PIB, în timp ce deficitul ESA este estimat la 2,98% din PIB.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au aprobat, miercuri, programul de dezbatere și adoptare a proiectului legii bugetului de stat și a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.

Potrivit documentului adoptat cu o abținere în ședința comună a conducerii celor două Camere ale Parlamentului, grupurile parlamentare, senatorii și deputații au avut termen, de miercuri până vineri la ora 9,00, să depună amendamente la cele două acte normative. Vineri, începând cu ora 11,00, sunt programate ședințe comune ale comisiilor de specialitate ale Parlamentului în vederea examinării, avizării și depunerii avizelor la Comisiile de buget, finanțe și bănci reunite, scrie Agerpres.

Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, este așteptat să participe vineri, începând cu ora 14,00, la ședința comună a Comisiilor de buget, în care vor avea loc dezbaterea generală și o primă analiză a amendamentelor depuse la legea bugetului.

De sâmbătă, de la ora 10,00, până duminică, la ora 20,00, în Comisiile reunite pentru buget, sunt programate dezbateri cu ordonatorii principali de credite, urmând ca la finalul acestora Comisiile să întocmească rapoartele pentru cele două acte normative și să le înainteze lunea viitoare (la ora 10,00) conducerii celor două Camere ale Parlamentului.

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului urmează să se reunească, tot lunea viitoare, la ora 11,00, într-o ședință comună, pentru a stabili timpii de dezbatere în plen.

Plenul comun al Parlamentului se va întruni, luni, 6 februarie, începând cu ora 13,00, pentru dezbaterea și aprobarea proiectului legii bugetului de stat și a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017. Parlamentul urmează să dea votul final asupra celor două acte normative marți, 7 februarie, într-o ședință de plen comun care va începe la ora 10,00.

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce a pățit un șofer de Tesla în București, care avea 0% baterie. Stația de încărcare era blocată de o altă mașină. Ce a urmat l-a lăsat mască: ”Mi se pare foarte tare”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Poți depune CONTESTAȚIE pentru pensie. Dacă vei întârzia cu cererea, o să rămâi cu venitul greșit
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Zodiile care iubesc singurătatea. Rar primesc pe cineva în viața lor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Îți golește contul. Rămâi cu zero lei în bancă. Nu le răspunde, dacă primești mesaj
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
China anunță controale stricte pentru mpox în contextul alertei OMS
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...