Bogatia substantelor active din tarate, vitamine (mai ales beta-caroten, B-uri, minerale, aminoacizi – inclusiv aminoacizi grasi esentiali si carbohidrati), se recomanda in combaterea multor afectiuni, de la demineralizari, afectiuni endocrine, neuromusculare, cardiace, digestive, obezitate, convalescenta pana la rahitism si anemii severe, scrie kfetele.ro.
Ajuta la scaderea colesterolului. Produsele din ovaz si taratele de ovaz trebuie incluse intr-o alimentatie echilibrata, deoarece s-au dovedit invingatoare in lupta cu colesterolul. Dupa un regim cu tarate de zece zile, nivelul colesterolului scade cu 13%.
Recomandat in diete, dar si in mentinerea siluetei. Cu ajutorul taratelor se poate face si o eficienta cura de slabire, si cu cat cantitatea consumata este mai mare, cu atat scaderea in greutate va fi mai rapida, cu rezultate vizibile in aproximativ doua saptamani. Trebuie retinut ca numai doua lingurite cu praf de tarate nu au eficienta intr-o dieta, totul depinde de cantitatea pe care o consumam.
Taie pofta de mancare. Taratele sunt satioase, astfel incat cei care urmeaza aceasta dieta mananca mai putin, fara sa aiba probleme de sanatate.
Combate constipatia. Puneti in fiecare dimineata doua linguri cu tarate intr-o cana si opariti-le cu ceai. Amestecati bine continutul, pentru a-l omogeniza si, cand se mai raceste, beti-l pe stomacul gol, inghititura cu inghititura. Dupa o pauza de circa zece minute puteti servi micul dejun.
Citeşte şi Slăbeşte sănătos cu dieta cu tărâţe de grâu