Crește aportul de proteine
Potrivit unor studii, creșterea aportului de proteine stimulează sinteza de proteine la nivel muscular. După depășirea vârstei de 30 de ani, ai nevoie de 25-30 de grame de proteine de calitate la fiecare masă principală. Le procuri din pește, ouă, brânzeturi și lactate, nuci, linte, carne de vită și de porc.
Suplimentează vitamina D
În această etapă, corpul tău are nevoie de vitamina D pentru a menține funcția neuromusculară și rezistența musculară. Studiile au arătat că persoanele cu un nivel redus de vitamina D care și-au suplimentat aportul de vitamine au reușit să combată pierderile de masă musculară. În sezonul rece, mănâncă mai des ouă, pește gras (sardine, somon, macrou, ton), pentru a-ți acoperi necesarul zilnic de vitamina D.
Activitatea fizică întârzie efectele îmbătrânirii
Alimentația corectă este importantă, dar nu este singura cale de a te menține în formă. Potrivit specialiștilor, 30 de minute de exerciții de aerobic pe zi sunt cele mai indicate pentru a combate efectele îmbătrânirii cum sunt pierderile de masă musculară. Pe de altă parte, înotul, joggingul, dansul, pilates sunt și ele benefice pentru musculatură și păstrarea flexibilității.
Boli care favorizează pierderile de masă musculară
Sarcopenia este corelată și cu alte afecțiuni precum obezitatea, osteoporoza, diabetul zaharat de tip 2 și cancerul mamar. Diagnosticarea la timp și ținerea sub control a acestor boli încetinește procesul de îmbătrânire.