„La Dinamo este un dosar penal. Se va stabili cine e vinovatul şi dacă a făcut o faptă penală de bancrută frauduloasă, să vedem cine. Durează doi, trei, patru ani. Până atunci Dinamo nu are nicio problemă. Dacă se stabileşte că s-a făcut un prejudiciu de natură penală, acea persoană – că probabil cel care a fost creditor a cerut astea şi care a fost văduvit de nişte bani – atunci va plăti cine a făcut, Negoiţă sau cine a făcut, Anghelache. Dacă s-a făcut o faptă penală şi se stabileşte că s-au ascuns bunuri, atunci se revine şi se pune în situaţia anterioară la forma iniţială, adică la momentul în care s-a ascuns şi s-a cerut insolvenţa lui Dinamo şi se aduc la masa creditorilor acele bunuri care au fost ascunse. Nu e vorba de faliment, nu e vorba de nimic, nu e o sumă mare. E o sumă de patru milioane (n.r. – euro) care revine din nou la masa credală şi se intră din nou la insolvenţă. Nu are nicio legătură cu falimentul.
Citeşte şi Gigi Becali, atac dur la preşedintele PSD: Liviu Dragnea e o piticanie
Din patru milioane ăia, Negoiţă este majoritar la masa credală, d-aia a luat el hotărârile cum a vrut. Din patru milioane ăia îi revin oricum lui două milioane, minim, dacă a avut 50 la sută. Dacă a avut 60 la sută la masa credală atunci îi vin două milioane şi jumătate. Şi e vorba de numai un milion şi jumătate pe care trebuie să-i dea la creditori, ANAF şi ceilalţi. Deci nu e niciun pericol Dinamo cu Europa. Eu sunt ăla care îi iau apărarea, văd că nici Negoiţă nu ştie legea ca să-şi ia apărarea singur. Văd că nici avocaţii nu ştiu. Cei care l-au reclamat pe el pot stinge litigiul la o mediere, depinde de infracţiune. Dacă e o chestiune penală care nu permite medierea atunci dosarul penal merge mai departe. Trei, patru ani până se judecă, cinci poate, hăhăhă… doi ani la procurori, doi-trei ani la tribunal, la Curtea de Apel, patru-cinci ani. Dacă e cineva vinovat, peste cinci ani revine insolvenţa. Ce să se judece? Cazul e la miliţie, nici nu este la procurori, am înţeles că e la miliţie abia. Miliţia nu e de-a lor? Miliţia o să muşamalizeze„, a declarat Becali, la Sport.ro.
Poliţiştii au făcut, joi, percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la o societate de avocatură, la o firmă de insolvenţă şi la un reprezentat al acesteia, într-un dosar în care se fac cercetări pentru bancrută frauduloasă, surse judiciare declarând pentru News.ro că faptele cercetate sunt legate de derularea procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a SC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal, procedură încheiată în septembrie 2015.
Potrivit Poliţiei Române, două dintre percheziţii sunt în Bucureşti şi una în judeţul Ilfov, la sediul unei societăţi de avocatură, al unei societăţi de insolvenţă şi la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvenţă, faptele vizate în cadrul anchetei fiind de bancrută simplă şi bancrută frauduloasă.
Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că anchetatorii au ridicat de la cele două societăţi documente legate de procedura de insolvenţă şi reorganizare judiciară a SC Dinamo 1948 SA, care a fost închisă de Tribunalul Bucureşti, în 24 septembrie 2015, de atunci firma fiind reintrodusă în circuitul economic.
Poliţia Română a precizat că societăţile de avocatură şi de insolvenţă sunt suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18 milioane de lei, cu ocazia derulării unei proceduri de insolvenţă a unei societăţi comerciale.
„Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 – 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii”, potrivit Poliţiei Române.