EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Pentru proba de matematică a fost stablită, prin tragere la sorţi, varianta de subiecte cu numărul 2, aceasta fiind transmisă celor 1.387 de centre de comunicare.
Proba a avut trei subiecte. Primul dintre ele a inclus mai multe exerciţii extrem de simple, la care s-a verificat dacă elevii cunosc ordinea operaţiilor (12 + 12:4) şi formulele de calcul pentru media artimetică, perimetrul unui romb şi aria unui cub.
La subiectul al doilea, cele mai multe puncte au fost acordate pentru desenarea unei piramide patrulatere regulate. Elevii au mai trebuit, printre altele, să calculeze o medie geometrică şi să găsească soluţia unei probleme care se rezolvă cu ajutorul ecuaţiei de gradul I („Într-o clasă sunt 26 de elevi. Dacă din clasă ar pleca două fete şi trei băieţi, atunci numărul fetelor ar fi egal cu dublul numărului băieţilor. Determinaţi numărul fetelor din clasă”).
Subiectul al treilea a conţinut probleme de geometrie plană şi în spaţiu.
VEZI BAREMUL DE CORECTARE LA MATEMATICĂ
Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Profesor de matematică: Subiectele nu au avut grad mare de dificultate
„A fost uşor examenul. Subiectul III mi s-a părut mai greu. Au fost nişte probleme mai grele, la care nu prea m-a descurcat”, a spus unul dintre candidaţi.
Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 29 iunie (până la ora 14.00). În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie şi 1 iulie. Rezultatele finale (după contestaţii) vor fi afişate la 2 iulie.