Procurorii au constatat acest lucru în momentul în care s-a pus problema demolării controlate a clubului pentru a putea fi definitivată cercetarea la faţa locului, informează România TV. Ministerul Culturii susţine că în zona localului este un sit arheologic, iar demolarea ar putea afecta edificiul.
Inexplicabil este cum a fost posibilă construirea clubului într-un astfel de loc, iar autorităţile spun că la acel moment nu era clar delimitat perimetrul în care este situl arheologic.
În urma incendiului izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în 21 ianuarie, clubul Bamboo a ars în totalitate, clădirea fiind prăbușită în cea mai mare parte. Atunci, au ajuns la spitalele din Capitală 44 de persoane. A doua zi au apărut şi primele fotografii post-incendiu făcute în Bamboo.
De la locul incendiului au fost recuperate câteva camere de supraveghere care erau montate în partea de sus a clubului. Joshua Castellano a dat asigurări că imediat după finalizarea cercetării la faţa locului va începe reconstrucţia clubului. „Structura de rezistenta e in picioare, s-a prabusit doar tavanul pe mijloc. Cand termina anchetatorul, a doua zi incepem (reconstrucţia, n.r.)”, a declarat Joshua Castellano.
Cătălin Botezatu a fost acţionar la clubul Bamboo, dar acum spune că acesta a rămas un proiect de suflet. Totuşi, el a participat la o conferinţă de presă alături de patronul firmei ce administrează localul, Joshua Castellano.
Botezatu a subliniat că nu poate exclude posibilitatea ca focul să fi fost pus intenţionat în club. „Exista o ipoteza ca a fost pus deoarece nu avea cum sa ia foc, vorbim de o incapare unde nu era sursa de lumina, era aprins doar semnalul exit. De accea va putem spune ca nu avea acces nimeni acolo, dar acea incapere era deschisa pentru ca si ea avea o iesire de evacuare. Nu intra nimeni, era lumina stinsa si totusi de acolo au luat foc niste draperii”, a explicat Cătălin Botezatu.