Cine este Iulia Motoc, judecătoarea CCR acuzată de incompatibilitate

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri seară, că judecătorii Curţii Constituţionale Augustin Zegrean şi Iulia Motoc ar fi incompatibili, motiv pentru care aceştia ar trebui demişi din funcţie.
Romania TV
27 iun. 2012, 19:35
Cine este Iulia Motoc, judecătoarea CCR acuzată de incompatibilitate

Titus Corlăţean a declarat într-o emisiune România TV, că Augustin Zegrean şi Iulia Motoc ar fi în incompatibilitate cu funcţiile de judecători ai Curţii Constituţionale.

Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a declarat tot la România TV că judecătoarea Iulia Motoc nu se află în stare de incompatibilitate.

Iulia Motoc s-a născut pe 20 august 1967 în Timişoara. Iulia Motoc este soţia ambasadorului la Bruxelles, Mihnea Motoc.

Aceasta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, în 1989. În anul 1991 a absolvit programul de master în Drept Internaţional Public la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Paul Cezanne”, Aix-Marseille.

În anul 1996, a obţinut titlul de doctor în Drept Internaţional public la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Paul Cezanne”, Aix-Marseille. Trei ani mai târziu, a obţinut titlul de doctor în etică la Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatea Bucureşti.

Din anul 1995, Iulia Motoc este avocat în Baroul Bucureşti. Între 1990 şi 1995, aceasta a fost judecător la Judecătoria Sectorului 2, Bucureşti. În intervalul 1989 – 1990 a lucrat ca procuror stagiar la Procuratura Locală Giurgiu. Din anul 2010 este judecător al Curţii Constituţionale a României, pentru un mandat de 9 ani.

Judecătoarea Iulia Motoc are experienţă în mai multe organizaţii internaţionale. Din 2006 este membru în Comitetul pentru Drepturile Omului. Între 2000 şi 2007 a fost membru al Sub-Comisiei privind promovarea şi protecţia drepturilor omului, a Naţiunilor Unite.

Între 2003 şi 2006 a făcut parte din grupul de lucru pe Externe a sărăciei şi Drepturile Omului. În anul 2005 a fost membru în Forumul Social al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Între 2004 şi 2007 a fost raportor Special ONU privind Drepturile Omului şi genetica. Între 2001-2004 a fost raportor special al ONU pentru drepturile omului Comisia pentru Republica Democrată Congo. Între 2000 şi 2004 a fost membru în Grupul de lucru pentru populaţiile autohtone, Organizaţia Naţiunilor Unite. În perioada 1999-2000 şi în anul 2003 a fost membru în Grupul de lucru pe Contemporana formelor de sclavie, Organizaţia Naţiunilor Unite.

Între 2002-2006 a fost preşedintele Grupului de lucru privind administrarea justiţiei, a Naţiunilor Unite, iar între 2000 şi 2001 a fost preşedinte al Sub-Comisiei privind promovarea şi protecţia drepturilor omului, Naţiunile Unite. Între 1998 şi 2004 şi din anul 2008, apare ca membru al Comitetului consultativ privind Convenţia-cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale, Consiliul Europei.

Iulia Motoc este şi membru în board-ul Comisiei Internaţională a Juriştilor.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Bikini Auriu al lui Carrie Fisher din „Star Wars” Vândut pentru 175.000 de Dolari la Licitaţie
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!