Cercetătorii de la Queensland University of Technology, Australia, au confirmat faptul că persoanele care trăiesc singure sunt predispuse la o alimentație nesănătoasă. Astfel, ele obișnuiesc să înlocuiască cina cu un bol de cereale cu ciocolată, să consume mai des pizza sau să mănânce în picioare, pe fugă, motive pentru care există riscul de îngrășare.
Riști să cazi în depresie
Terapia prin cumpărături poate funcționa, însă acest lucru este mai dificil. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Consumer Research, oamenii singuri își concentrează mai mult atenția pe obiecte materiale, adică pe achiziționarea de lucruri noi, cu scopul de a se simți mai fericiți.
Totuși, dacă obișnuiești să cheltui banii pe lucruri pentru a atrage atenția celor din jur, acest obicei trebuie să înceteze. Atunci când obiectul achiziționat nu atrage atenția pozitivă la care sperai, este foarte posibil să te simți mai rău decât înainte, atenționează cercetătorii, ceea ce îi poate face să ajungă până la tulburări ca depresia sau anxietatea.
Bolile revin adesea
Singurătatea poate fi destul de nocivă pentru sănătate, se arată într-un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences. Oamenii de știință au constatat că sentimentul de singurătate/izolare (ideea de a te simți singur, chiar dacă nu ești) ar putea crește riscul de deces prematur cu 14%, deoarece sistemul imunitar este mult mai slăbit.
Memoria are de suferit
Persoanele care au pe cineva alături (soț/soție, cei mai buni prieteni, colegi de apartament) sunt mult mai implicate în viața de zi cu zi și sunt mai motivate, astfel că activitatea neuronilor este și ea stimulată. În schimb, persoanele singure au un risc mai crescut de a dezvolta probleme de memorie, odată cu înaintarea în vârstă, susțin studiile. Totodată, persoanele care trăiesc singure au un risc cu până la 80% mai ridicat să dezvolte demență, în timp ce oamenii care se simt singuri riscă să dezvolte probleme cognitive.
Află de ce au nevoie femeile nevoie de grăsimi bune AICI