Iordache: Abuzul în serviciu trebuie reglementat. Foarte multe instanţe vor pronunţa hotărâri de achitare

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a declarat miercuri, că infracțiunea de abuz în serviciu trebuie să fie reglementată, susținând că în prezent "există un vid legislativ" și din acest motiv instanțele vor pronunța hotărâri de achitare.
Iulian Tudor
15 feb. 2017, 18:48
Iordache: Abuzul în serviciu trebuie reglementat. Foarte multe instanţe vor pronunţa hotărâri de achitare

Florin Iordache a subliniat că OUG 13 nu-l viza pe președintele PSD, Liviu Dragnea, ci urmărea punerea în concordanță a legislației cu unele hotărâri ale Curții Constituționale a României (CCR).

„Nu-l viza (OUG 13 — n.r.) pe domnul Dragnea pentru că oricum nu se aplica dumnealui (…). În același timp (infracțiunea de abuz în serviciu — n.r.) trebuie să o reglementăm cumva. Nu se face prin ordonanță, foarte bine, trebuie făcută în Parlament. Poate viitorul ministru al Justiției va iniția un alt demers. Dar repet, trebuie făcută (…). O să vedeți că în cascadă, foarte multe instanțe, datorită faptului că există vid legislativ, vor pronunța hotărâri de achitare. De fapt aici e problema. La acest moment e dezincriminat. Ori în ordonanță noi spuneam că se pedepsește de la șase luni la trei ani”, a spus Florin Iordache, potrivit Agerpres.

Florin Iordache a menționat că respectiva OUG a fost votată în unanimitate de Guvern, iar dacă fostul ministru Florin Jianu afirmă că nu a citit ordonanța „e vina dumnealui că n-a citit sau n-a fost atent”.

„În Guvern a existat unanimitate. După ce eu am prezentat nu au existat discuții pe ordonanță. Repet, este decât punerea în concordanță, dar nimeni nu s-a uitat pe expunerea de motive, pentru că discutam acolo de cinci hotărâri ale CCR, de la abuz în serviciu până la alcoolemie. Și la fiecare în parte spuneam de ce am ajuns la soluția asta. Dar nimeni n-a citit asta (cu referire la protestatari — n.r.). (…) A, membrii Guvernului, cu unanimitate de voturi. Atunci când s-a discutat, nimeni nu a fost împotrivă (…). În ședințele de Guvern fiecare ministru primește o anumită documentație și fiecare, dacă are de făcut discuții, completări, observații, (…) au anumite puncte de vedere. (…) Dar acolo stenograma e publică. La intervenția prim-ministrului eu am prezentat ce noutăți vin, ce reglementează și nimeni din membrii Cabinetului nu a avut niciun comentariu. Se trezește acum domnul Jianu să-și aducă aminte că n-a citit. E vina dumnealui că n-a citit sau n-a fost atent”, a explicat Iordache.

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, prezent la conferința de presă alături de Iordache, a afirmat că în Parlament, conținutul OUG 13 va fi transpus în lege.

Stănescu și Iordache au participat miercuri, la Slatina, la ședința Comitetului Executiv Județean al PSD Olt, în cadrul căruia s-au adoptat trei rezoluții, pentru susținerea lui Liviu Dragnea la conducerea partidului, a Cabinetului Grindeanu și pentru a participa la un miting al social-democraților la București, precum și o alta prin care solicită excluderea din partid a lui Mihai Chirica.

CITEŞTE ŞI: Florin Iordache, despre ancheta DNA privind OUG 13: Nu am fost citat. E o anchetă în derulare

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Orașul important din UE care a devenit plin de șerpi și șobolani. E vizitat de foarte mulți români
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Cum ne detectează țânțarii mirosul. Descoperirile specialiștilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Valabilitatea permisului de conducere va fi redusă! Anunț pentru cei care au categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Lacul Comana, afectat grav de secetă: Efectele schimbărilor climatice sunt tot mai vizibile
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...