Detalii de ultimă oră despre moartea fulgerătoare a liderului consilierilor judeţeni PNL Iaşi, Daniel Minciună

Liderul consilierilor judeţeni PNL a încetat din viaţă. Daniel Minciună-Bejan a murit fulgerător, la doar 42 de ani, în urma unui atac de cord. În urma unui apel telefo­nic la 112, la Aeroportul Iaşi a ajuns un echipaj medical de tip C2 cu medic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, solicitarea iniţială fiind pentru un băr­bat căruia i s-a făcut rău brusc la Terminalul 2 Plecări al Aeroportului Iaşi.
Filip Stan
16 feb. 2017, 06:43
Detalii de ultimă oră despre moartea fulgerătoare a liderului consilierilor judeţeni PNL Iaşi, Daniel Minciună

„La locul accidentului s-a prezentat un echipaj, care a găsit un bărbat în comă profundă. A fost intubat şi ventilat mecanic. După zece minute a făcut stop cardio-respirator. Medicul a iniţiat manevrele de resuscitare. În acest timp, şoferul a pornit maşina spre Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV)“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Acesta a mai adăugat că în momentul în care medicul echipajului şi-a dat seama de gravitatea patologiei cardiace a pacientului pe care îl resuscitau, s-a luat legătura cu medicii de la IBCV pentru ca aceştia să fie pregătiţi pentru a continua ma­nevrele de resuscitare sau eventuale investigaţii de specialitate.

Prof. Grigore Tinică arată care ar fi posibile cauze ale decesului

„La noi a fost adus în stop cardiac în curs de resuscitare, medicii echipajului l-au resuscitat în timpul transportului, au continuat şi la noi cu medicii noştri, în timpul regulamentar în astfel de situaţii care este de 30 de minute, însă a fost declarat decesul. Cauza exactă a morţii va fi stabilită la necropsie“, a precizat prof. dr. Gri­gore Tinică, managerul IBCV.

De asemenea, managerul IBCV a mai menţionat că Daniel Minciună nu se afla în evidenţele unităţii medicale cu probleme cardiace, fiind vorba despre o moarte subită, bărbatul căzând ca secerat.

„Era un bărbat tânăr, sănătos, din ce au raportat medicii acesta nu acuzase dureri cu câteva zile înainte. Sunt mai multe variante, fie a fost vorba despre o ocluzie de arteră coronariană cu infarct şi cu ruptură cardiacă, fie o disecţie de aortă cu ruptură cardiacă, fie o embolie pulmonară. Noi eram pregătiţi să intrăm în sala de operaţii“, a completat prof. univ. dr. Grigore Tinică.

Primarul din Plugari: „Fiţi convinşi că o parte din vină o aveţi şi voi, cei care l-aţi supărat“

Prima reacţie a apropiaţilor lui Minciună a fost de şoc şi stupoare, vestea fiind prea neaşteptată pentru a fi credibilă. Pe măsură ce timpul trecea, iar ultimele speranţe se stingeau, colegii de partid şi prietenii au început să posteze pe Facebook mesaje de condoleanţe şi să-şi schimbe fotografia din profil într-un pătrat negru.

Dimpotrivă, alţii au făcut referire la evenimentele recente din sânul filialei ieşene a PNL, apreciind că moartea lui Minciună ar fi putut fi cauzată de acestea.

„L-aţi făcut pe la spate pe Daniel Minciună nu o dată, dar azi vă puneţi poze negre şi vă arătaţi regretul că l-am pierdut! Nu-i momentul să spun toate astea, însă urăsc ipocrizia celor care de-abia când nu mai e printre noi un suflet onest, bun şi un profesionist, se arată că l-au preţuit. Sunteţi nişte mizerii, nu oameni, şi fiţi convinşi că o parte din vină o aveţi şi voi, cei care l-aţi supărat şi l-aţi făcut să se consume în interior, aşa cum obişnuia el. Nu îmi găsesc cuvintele. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi l-a dat ca prieten“, a comentat primarul co­munei Plugari, Paul Mursa, scrie ziaruldeiasi.

Păşcănean la origine şi absolvent al Universităţii Tehnice, Daniel Minciună a lucrat până acum cinci ani exclusiv în mediul privat. Era căsătorit şi avea un băieţel de cinci ani, Nicolas.

Membru al PNL din 2009, Daniel Minciună a fost desemnat în 2012 drept consilier personal al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei. Numit ca director interimar al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, Minciună a participat la concursul organizat pentru condu­cerea acesteia, pe care l-a câştigat. A ocupat funcţia de director al DJADP până în aprilie 2016, când şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un fotoliu de consilier judeţean. Aceasta avea să fie prima şi singura funcţie politică ocupată.

În iunie 2016, a fost aproape de a fi ales preşedinte al CJ. S-a înscris şi în cursa pentru candidaturile la fotoliile de deputat, beneficiind de sprijinul primarilor liberali din judeţ. Deşi aflat iniţial pe o poziţie eligibilă, conducerea centrală a partidului a rearanjat lista, Minciună ne­mairegăsindu-se printre candidaţii cu şanse la Camera Deputaţilor. Liderul consilierilor judeţeni PNL îşi anunţase intenţia de a candida la şefia filialei judeţene a partidului la viitoarele alegeri interne.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
S-a dat ordin în toată România. Este interzis pentru trei săptămâni: Trebuie să ținem cont
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
DIFERENȚE DE 1.500 de lei la pensie. Harta pensiilor în România
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Mărturii înfiorătoare despre Alfred Bulai: Am vomat
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
TAXA pe care șoferii sunt obligați să o plătească. Lovitură pentru românii până în 30 de ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Putin a ordonat asasinarea lui Aleksei Navalnîi, potrivit colaboratorilor acestuia
MediaFlux
Se PERMIT DROGURILE la volan! Prag pentru CONSUMUL de droguri, ca la ALCOOL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?