TOP 10 transferuri EXOTICE ale fotbaliştilor din ROMÂNIA

Situaţia financiară din fotbalul românesc şi unele oferte de nerefuzat i-au împins pe anumiţi fotbaliştii români să aleagă destinaţii exotice în carieră.
Filip Stan
18 feb. 2017, 14:00
TOP 10 transferuri EXOTICE ale fotbaliştilor din ROMÂNIA

Iată un top 10 al celor mai exotice destinaţii alese de fotbaliştii români:

1. Ovidiu Burcă – Emelec (Ecuador). La doar 18 ani, Ovidiu Burcă pleca în Ecuador, după ce făcuse junioratul la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”. Burcă urma să semneze cu Universitatea Craiova, dar un impresar spanioll-a convins să meargă la Emelec. Pentru ecuadorieni a jucat doar şase partide, după care s-a transferat la JEF United, în Japonia. Dupa încă o aventură la Ventforet Kofu, Burcă a ajuns în sfârşit la Universitatea Craiova.

2. Robert Niţă – FC Cong Viettel (Vietnam). Robert Niţă, atacantul care a trecut pe la Foresta, Steaua şi Rapid, a ajuuns în 2008 în Vietnam, unde a evoluat un an pentru FC Cong Viettel.

3. Florin Costea – FC Zakho (Irak). Dorit de marile cluburi ale României, Florin Costea a eşuat în Irak. În vara lui 2015 a ajuns la FC Zakho, echipa antrenantă în acel moment de Ilie Stan. În decembrie 2015, conducerea clubului irakian i-a reziliat contractul.

4. Andrei Cordoş – Maziya Sports and Recreation (Maldive). Fundaşul lansat de „U” Cluj a mai trecut pe la FC Vaslui, Dinamo şi Pandurii. Ultima oară a jucat la ASA, iar din cauza problemelor financiare a acceptat în ianuraie 2017 oferta lui Maziya Sports and Recreation, campioana din Maldive.

5. Ilie Dumitrescu – Club America (Mexic). După ce a făcut furori la CM 1994, Dumitrescu a plecat în Anglia, la Tottenham. N-a convins şi, după două împrumuturi la West Ham United şi FC Sevilla, a ajuns în Mexic, la Club America, în 1996. După doar un sezon a trecut la Atlante, unde a fost coechipier cu Miodrag Belodedici.

6. Victor Astafei – FA Selangor (Malaezia). Atacantul care în cariera sa a evoluat printre altele la Gaz Metan, ASA, Oțelul și Petrolul și-a găsit angajament, din nou în străinătate, după experiența din Turcia, de la Adana Demispor.  Astafei a ajuns în 2017 la FA Selangor, echipă din prima ligă din Malaezia. A semnat un contract pe 6 luni cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

7. Lucian Burdujan – Europa FC (Gibraltar). După o aventură de aproape trei ani în Ucraina, Lucian Burduja, fostul atacant de la Steaua şi Rapid, ajungea în 2016 la Europa FC, vicecampioana Gibraltarului, unde nu a jucat decât un sezon.

8. Csaba Borbely – Hottin Latakia (Siria). În 2001, dupa un sezon jucat la Metalul Plopeni, Borbely a ajuns Hutteen. Atacantul de doar 21 de ani a făcut atunci un sezon de excepţie, cu 15 goluri marcate în 20 de meciuri. A câştigat cupa, apoi a revenit în România, unde a jucat pentru Astra şi Universitatea Craiova, înainte de a ajunge şi la Ferencvaros.

9. Adrian Mutu – FC Pune City (India). Pe final de carieră, Mutu a bifat o ligă exotică. Atacantul de la Inter, Parma, Chelsea, Juventus şi Fiorentina a jucat o jumătate de an, în 2015, pentru Pune, bifând 10 meciuri şi 4 goluri marcate.

10. Alex Zotinca – Kansas City Wizards (SUA). MLS este acum un campionat plin cu vedete internaţionale,dar în 2000 aproape că nu exista. Alex Zotincă, fost fotbalist la Steaua şi Inter Sibiu, câştiga la Loteria Vizelorşi pleca în America. A jucat în campionatul de sală din SUA pentru Kansas City Comets, iar în 2003 a semnat cu Kansas City Wizards, echipa cu care va ajunge pana in finala campionatului MLS în 2004.

DailyBusiness
Economia României, în prag de colaps? Taxele majorate și inflația galopantă ridică semne de întrebare
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Gara din România, veche de peste 150 de ani, unde a trăit un vultur legendar. Chiar și marele I.L Caragiale a muncit aici, e un nod feroviar foarte important
Capital.ro
Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis
Playtech.ro
Ora la care ciclonul Ashley va lovi cel mai puternic România. Care este traseul său și când scăpăm de fenomenele meteo severe
DailyBusiness
Avertisment SUMBRU în legătură cu vremea din ultimul weekend din septembrie! „Niciodată nu am văzut atâta apă în atmosferă!”
Adevarul
Ultimul drum al primului Rege al României. Cum a murit Carol I și ce l-a îngenuncheat, de fapt, pe cel mai longeviv suveran al țării noastre
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Se schimbă permisul de conducere. La ce trebuie să fie atenți șoferii
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul să evite
Cancan.ro
BREAKING! Viitura a ajuns în România! Ciclonul Ashley îşi face DEJA simţită prezenţa în 2 județe
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
StirileBZI
Morcovii ne ajută să vedem mai bine? Specialiștii contrazic tot ce știai!
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Iranul decretează cinci zile de doliu după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah
MediaFlux
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea au dus lichiditatea săptămânală a Bursei la un nivel record al ultimelor trei luni