Ce spun poftele alimentare despre tine

Trei sferturi din femei și bărbaţi au momente în care poftesc cu ardoare la un aliment sau altul - de la dulciuri, până la murături ori mâncăruri sărate.
Alina Costache
20 feb. 2017, 11:13
Ce spun poftele alimentare despre tine

Dacă poftele trecătoare sunt inofensive, nu acelaşi lucru se poate spune despre cele de care nu poţi scăpa pentru o perioadă mai lungă de timp. Pot indica lipsa de minerale, vitamine sau acizi grași, însă pot  fi şi semnul unui organism stresat 

Pofta de dulce, semn de stres 

Pofta de dulciuri şi grăsimi apare în special pe fond nervos, fiind un mare duşman al siluetei. Dulciurile acţionează ca un pansament psihic, contribuind la reducerea secreţiei de hormoni ai stresului. Din păcate, obiceiul de a-ți oferi mici recompense culinare, mai ales pe timp de noapte, duce la îngrășare. Ca să păcăleşti aceste dorinţe alimentare, elimină cauza anxietății. Îţi pot fi de ajutor şi câteva metode simple de relaxare: un joc pe calculator, o plimbare, o carte plăcută. 

Pofta de prăjeală indică supărare 

Pofta de cartofi prăjiţi, fast-food, pizza, paste, produse de patiserie, reprezintă un alt pericol pentru siluetă. Apare în momentele de supărare și poate indica un nivel scăzut de serotonină din organism, specific persoanelor depresive, dar poate fi şi un efect al unor diete drastice. Renunţarea la produsele din făină albă şi alegerea celor din făină integrală poate fi o soluție – la fel și înlocuirea alimentelor procesate cu fructe oleaginoase crude (nuci, alune, migdale). 

Ce pofte mai pot apărea: 

-pofta de sare: indică o carenţă de sodiu, oboseală, dar mai este întâlnită şi la persoanele care au hipotensiune, la cele deshidratate sau la femeile însărcinate. Consumă legume proaspete, lapte. 

– pofta de ciocolată:dacă simti nevoia constantă să mănânci ciocolată, atunci poate fi vorba despre o carenţă de magneziu. Adaugă în dietă alimente bogate în magneziu precum broccoli, peşte gras, nuci, avocado, spanac, seminţe de dovleac şi de floarea-soarelui. 

– pofta de lactate: poate fi semnul unui deficit de aminoacizi (triptofan şi lisină), dar şi carenţe de calciu, fosfor şi zinc. Mai poate indica afecţiuni ale glandei tiroide sau osteoporoză. 

– pofta de acru:alimentele acre indică suferințe gastrice, ale vezicii biliare sau hormonale. Poftele scad în intensitate cu nuci, alune, fructe diverse. 

– pofta de carne:poate indica o carenţă de zinc şi fier. Introdu în meniu și spanac, seminţe de dovleac, brânzeturi. 

Ştiai că… 

…unele persoane pot pofti la lucruri necomestibile, precum pietre, pământ, var? Este o condiţie medicală rară, cunoscută sub numele de Sindromul Pica. 

Ții regim, dar nu slăbești? Care sunt cauzele

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'