PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO. În vestul, centrul şi nordul ţãrii cerul va fi noros, iar precipitaţiile în extindere. Local, mai ales la munte, se vor cumula cantitãţile de apã de 10...15 l/mp şi pe arii restrânse peste 25 l/mp. Începând de miercuri, vremea se va încălzi, iar temperaturile maxime fi de 17 grade, spre sfârşitul săptămânii.
Alina Costache
20 feb. 2017, 14:49
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În primele ore vor fi înnorãri şi pe arii restrânse precipitaţii mixte în estul şi centrul ţãrii. Apoi, cerul se va degaja în sudul, în estul şi parţial în centrul teritoriului, astfel cã vor fi temperaturi mai scãzute decât în nopţile precedente. În schimb, în regiunile nord-vestice nebulozitatea se va accentua, precipitaţiile se vor extinde ca arie şi treptat vor predomina ninsorile în Maramureş, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, unde mai ales pe crestele înalte se va depune strat nou de zãpadã mai consistent.

În Crişana, nordul şi nord-vestul Transilvaniei se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza apariţia poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în Carpaţii Orientali, cu rafale de peste 70…80 km/h la altitudini mai mari, temporar viscolind şi spulberând ninsoarea. Unele intensificãri se vor semnala şi în nord-vestul teritoriului, unde vitezele vor atinge 50…60 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -8 grade in depresiunile Carpatilor Orientali şi 1 grad pe litoral. În zonele joase de relief, pe spaţii mici va fi ceaţã.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Cerul se va degaja treptat, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. În vestul, centrul şi nordul ţãrii cerul va fi noros, iar precipitaţiile în extindere. Local, mai ales la munte, se vor cumula cantitãţile de apã de 10…15 l/mp şi pe arii restrânse peste 25 l/mp. La munte şi în Maramureş vor predomina ninsorile şi, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, în Munţii Apuseni şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, se va depune strat nou, consistent de zãpadã. În Crişana şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei.

În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare şi va ploua local, seara şi noaptea. Vântul va avea intensificãri în zona montanã, mai susţinute pe creste, unde va depãşi 70…80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea, iar local vor fi intensificãri şi în celelalte zone, cu rafale de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade in depresiuni şi 11 grade în Lunca Dunãrii.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, astfel că maxima va fi de 8…9 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară si noaptea, când trecător pot fi precipitatii slabe. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, îndeosebi ziua.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va încãlzi cu precãdere în jumãtatea de sud a ţãrii. Cerul va fi mai mult noros în regiunile nordice unde local vor predomina ploile, precum şi în zona montanã, unde la început vor fi mai ales ninsori, apoi şi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi doar pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va mai avea intensificãri la munte, în special pe creste, dar local şi în celelalte zone, la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 15 grade, iar cele minime, în general, între -1 şi 6 grade.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Valorile termice vor continua sã creascã, vremea devenind deosebit de caldã pentru aceastã perioadã; temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in estul Transilvaniei şi 18 grade in sud-vest si sud. În regiunile nordice şi centrale vor fi înnorãri şi izolat va ploua, iar la munte local vor fi precipitaţii mixte, ce pot favoriza depunerile de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare. Vântul va avea intensificãri, îndeosebi ziua, în toate regiunile, cu viteze mai mari în zona de munte.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul va avea intensificări, mai ales ziua. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade.

TENDINTA

VINERI – Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã perioadã; temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 17 grade. (9…10 grade in estul Transilvaiei si 18…20 de grade in sud-vest si sud) Pe parcursul zilei, vor fi înnorãri în vestul şi nord-vestul ţãrii şi local va ploua, în timp ce în rest cerul va fi variabil şi vor fi doar ploi izolate. Noaptea, înnorãrile se vor extinde şi vor fi precipitaţii, mixte în regiunile intracarpatice şi local ploi în rest. La munte, mai ales pe creste vor predomina ninsorile. Cantitãţile de apã pot fi mai însemnate. Temporar vântul va avea intensificãri, cu precãdere pe parcursul zilei, în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte.

SAMBATA si DUMINICA – Valorile termice vor scădea fată de zilele precedente si se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicată la începutul intervalului.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Ploi, lapoviţă şi ninsori în majoritatea regiunilor, dar temperaturi tot mai ridicate

 

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MedLife lansează primul centru mobil de testare pentru boli cu transmitere sexuală din Europa Centrală și de Sud-Est
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'