Afinele
Afinul este un excelent remediu contra colesterolului, fiind bogate în antioxidanţi, dar şi în substanţe nutritive. Din frunzele de afin poţi face infuzie, iar din fructe un decoct.
Consumă 3 căni pe zi, câte una după fiecare masă. Cura cu afine proaspete o poţi ţine 2 săptămâni, perioadă în care să mănânci zilnic 200-300 g de afine proaspete.
Sfecla roşie
Sfecla roşie este bogată în vitamine cu efect puternic antioxidant şi magneziu, potasiu, zinc. De aceea, întăreşte sistemul imunitar şi fortifică organismul. Ajută, de asemenea, la reglarea nivelului de colesterol.
Cel mai bine este să o consumi crudă, în salate, sau sub formă de suc proaspăt. Nici dacă pregăteşti sfecla pe baie de aburi, aceasta nu îşi pierde proprietăţile.
Scorţişoară
Scorţişoara luptă contra colesterolului mărit, împiedicând depunerea acestei substanţe pe pereţii vaselor de sânge. Potrivit unui studiu efectuat de un grup de cercetători pakistanezi şi americani, scorţişoara poate diminua nivelul colesterolului total cu un procent cuprins între 7 şi 25%, a celui „rău” cu un procent cuprins între 7 şi 27%, iar nivelul trigliceridelor cu un procent cuprins între 23 si 30%. La studiu au participat 70 de personae, cărora le-a fost administrată zilnic o cantitate de 6 g de scorţişoară, 40 de zile.
Totodată, scorţişoara ajută şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge, prevenind astfel obezitatea. Prepară-ţi ceai din câteva linguri de scorţişoară şi apă clocotită şi bea-l de câteva ori pe zi.
Păpădie
Păpădia se găseşte peste tot, deoarece creşte în zonele de câmpie, dar poate fi găsită până la munte. Această plantă ajută la emulsionarea grăsimilor şi reglează valorile colesterolului. Poţi apela la ceai de păpădie, pe care îl prepari din două linguriţe de plantă mărunţită, peste care torni 250 ml de apă. Laşi la infuzat 10 minute. Se bea de 3 ori pe zi, 30 de zile.
Află ce alimente sunt interzise când ai colesterolul mărit AICI