„Trăieşti o viaţă doar pentru copilul tău. Uiţi de tine. El devine Universul tău.Voi care cunoaşteţi adevărul… Gândiţi-vă cum ar fi ca mâine să vă treziţi fără copilul vostru… cum este ca după atâta timp să vezi cum vinovaţii de moartea lui se joacă cu legile„, a scris Carmen Gigină, pe Facebook.
Ulterior, răspunzând unui comentariu, mama poliţistului explică: „Nu ….de dreptate e vorba….unde este viaţa pe care Bogdan ar fi avut-o….unde este restul vieţii noastre?„.
Poliţistul Bogdan Gigină a murit în seara de 20 octombrie 2015, când, aflându-se într-un dispozitiv de însoţire a ministrului de Interne Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie. El a pierdut controlul motocicletei, în condiţiile în care ploua, şi a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la reţeaua de gaze.
„În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă„, susţin procurorii DNA care au anchetat cazul.
În acest caz sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă Gabriel Oprea, Petre Mazilu, patronul firmei care a săpat groapa în care a căzut poliţistul, Adrian Corcodel, şef de echipă în cadrul firmei, precum şi împotriva persoanei juridice General MPM Impex.
În aceeaşi cauză, faţă de Gabriel Oprea s-a dispus în 5 februarie 2016 efectuarea urmăririi penale şi pentru infracţiunile de abuz în serviciu constând în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere şi abuz în serviciu constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general de la acea vreme a beneficiat, în mod nelegal, de însoţirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliţiei rutiere.
Iniţial Instanţa supremă a pus sechestru pe o parte din averea lui Oprea şi a familiei sale, însă acesta a contestat decizia, iar măsura a fost ridicată.