Suceava: Alte opt persoane diagnosticate cu meningită, numărul total al cazurilor a ajuns la 123

Alte opt persoane cu vârste cuprinse între 3 şi 19 ani au fost spitalizate în ultimele 24 de ore în judeţul Suceava, cu diagnosticul de meningită acută virală, numărul total al cazurilor ajungând astfel la 123.
Romania TV
29 iun. 2012, 13:15
Suceava: Alte opt persoane diagnosticate cu meningită, numărul total al cazurilor a ajuns la 123

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în ultimele 24 de ore în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava s-au internat alţi opt pacienţi cu diagnosticul meningită acută virală, cu vârste cuprinse între 3 şi 19 ani.

Sursa citată precizează că printre aceşti pacienţi se numără şi o fetiţă în vârstă de 12 ani, din localitatea botoşăneană Orăşeni, care venise la sora sa din localitatea Frătăuţii Vechi.

DSP Suceava mai precizează că în urma primirii rezultatelor investigaţiilor virusologice şi a reevaluarii unor cazuri internate, iniţial, cu diagnosticul „enteroviroză. reacţie meningiană”, au mai fost declarate încă şase cazuri de meningită acută virală care nu au fost comunicate anterioar, iar trei dintre pacienţi sunt deja externaţi, ceilalţi trei aflându-se încă în Secţia de Boli Infecţioase.

Astfel, în prezent, în judeţul Suceava au fost diagnosticaţi cu meningită acută virală 123 de pacienţi, iar dintre aceştia 64 sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase, alţi 59 fiind externaţi.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, declara, luni, că focarul de meningită acută virală a fost determinat de un virus care circulă în judeţul Suceava, anume enterovirusul Coxsakie tip B2.

El spunea că în urma analizelor de laborator făcute pe probe recoltate de la pacienţi s-a stabilit că îmbolnăvirile au fost cauzate de acest tip de enterovirus nepoliomielitic, cu circulaţie „pur umană”.

La rândul său, directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, afirma, tot luni, că majoritatea cazurilor evoluează bine sub tratament, arătând că s-a înregistrat doar un singur caz grav, la o elevă în vârstă de 14 ani, care a fost diagnosticată cu encefalită.

Ea mai spunea că există o periodicitate în evoluţia cazurilor de boli transmisibile, arătând că în anul 1999 în judeţul Suceava s-au înregistrat 550 de cazuri de meningită acută virală, iar în prezent cei mai afectaţi sunt copiii cu vârstă până la 13-14 ani, care „nu au trecut prin acea epidemie şi nu au anticorpi”.

Zorescu preciza că în condiţiile evoluţiei focarului de meningită acută virală este de preferat ca până la începerea noului an şcolar, în toamnă, unităţile şcolare, mai ales cele din mediul rural, să încerce să rezolve problemele privind aprovizionarea cu apă şi amenajarea grupurilor sanitare.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!