Cât plătesc şoferii pentru maşinile ridicate în Sibiu

Primăria din Sibiu a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre care stabileşte taxele pe care le vor avea de plătit şoferii ale căror maşini vor fi ridicate pentru că au fost parcate neregulamentar.
Romania TV
28 feb. 2017, 15:39
Cât plătesc şoferii pentru maşinile ridicate în Sibiu

Şoferii cărora le-au fost ridicate maşinile vor trebui să plătească 350 lei va fi tariful de ridicare a vehiculului, 100 lei va fi transportul şi 150 lei taxa de depozitare pe zi, astfel încât şoferii care vor dori să-şi recupereze maşina ridicată vor avea de achitat 600 lei, potrivit tribuna.ro.

Până în 2015, taxa era de 500 lei.

Maşinile parcate neregulamentar în Sibiu vor fi ridicate din nou începând din 1 aprilie 2017, iar serviciul va fi preluat de Poliţia Locală Sibiu, anunţa la începutul anului, primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Suspendată în mai 2015, ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar va fi reluată în municipiul Sibiu ca urmare a noilor prevederi legislative, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 965/2016 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Poliția Locală îşi organizează compartimentul specializat, programul și regulamentul pentru ridicarea acestor mașini. Primăria Sibiu va anunța data de la care va începe activitatea propriu-zisă.
Primăria Sibiu are un utilaj de ridicări, iar un alt utilaj, mai performant aparţine societăţii Pieţe Sibiu, aflată în subordinea Consiliului Local. Cel de-al doilea utilaj este mai performant şi are capacitatea de a ridica şi maşini mari sau microbuze.

Potrivit normelor aprobate de Guvern „ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care polițistul rutier o poate dispune în una din situațiile prevăzute de art. 143 din Regulament, când vehiculul staționează neregulamentar pe partea carosabilă”.

Maşina poate fi ridicată:

în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;
pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6m;
în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice; în pante și în rampe;
în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă”,
în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul „Zonă de staționare cu durata limitată” peste durata stabilită.

Potrivit legii, ridicarea nu va fi dispusă sau, dacă a fost dispusă, executarea ei va înceta dacă în vehicul este vizibilă prezența unor persoane. Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situația în care prezența unor persoane în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau punerii în executare a măsurii tehnico-administrative, mai arată legea.
De asemenea, aplicarea măsurii nu se justifică în situația unui vehicul care realizează acțiuni de intervenție sau misiuni care au caracter de urgență.
Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la inițierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operațiunii de ridicare.
Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii/operațiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea sau deținerea legală a acestuia.
Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spațiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă, de sâmbătă, 17 august 2024, alimentele pe care mulți români le caută. Nu vor sta deloc mult pe rafturi
Capital.ro
Zi de doliu pentru România. Adio, maestre! Maia Morgenstern e devastată
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Românii pot intra în CAPCANA taloanelor de pensii! La ce să fii FOARTE atent
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Pensionarii lui Ceaușescu. Județele în care se plătesc cele mai mari pensii din țară
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Accident rutier între un autocar și un microbuz în județul Constanța: 37 de persoane implicate, Planul Roșu activat
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...