Nu mai consuma băuturi care au zahăr
Nu doar că astfel de băuturi duc la obezitate și la diabet, dar favorizează riscul de cancer endometrial. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota, SUA, femeile care consumă cantități mari de băuturi cu zahăr au cu 87 % mai multe riscuri de a face cancer.
Mănâncă alimente bogate în amidon rezistent
Amidonul rezistent, care se găsește în produsele alimentare, precum bananele verzi, fulgii de ovăz și fasolea albă, reduce riscul de cancer de colon, mai ales dacă obișnuiești să consumi carne roșie.
Fă mișcare și stai cât mai puțin pe scaun
Noile studii arată că persoanele care petrec cea mai mare parte a zilei stând pe scaun au un risc cu 24% mai mare de a se îmbolnăvi de cancer de colon și endometrial decât cele care stau mai mult în picioare. Alte cercetări arată că persoanele care petrec mult timp în fața televizorului au mai mari riscuri să sufere de cancer de colon decât cei care nu prea se uită la televizor.
Gătește broccoli la aburi
Buchețele de broccoli sunt super-alimente pe care ar trebui să le consumi frecvent. Dar, ține cont că, potrivit unui studiu realizat în 2008 de cercetătorii italieni, această legumă își păstrează toate substanțele nutritive dacă este gătită la aburi decât dacă este fiartă sau prăjită.
Stai la soare 15 minute în fiecare zi
Aproape 90% din vitamina D de care organismul are nevoie vine direct de la lumina soarelui, nu din alimente sau suplimente. Studiile au arătat că o deficiență de vitamina D poate reduce comunicarea dintre celule, permițându-le celor canceroase să se răspândească. Persoanele care au lipsă de vitamina D au un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer, inclusiv cancer de sân, de colon, de prostată și de stomac. Dar, evită expunerea excesivă, pentru că poți face cancer de piele – ai nevoie doar de câteva minute pe zi, pentru a-ți lua doza necesară de vitamina D.
Ce riști dacă nu stai zilnic câteva minute la soare