Fostul judecător Camelia Bogdan a precizat că a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) redeschiderea anchetei în ceea ce o priveşte pe Mariana Ghena.
În sesizare, fostul judecător Camelia Bogdan acuză faptul că soluţia de netrimitere în judecată dată în 2008 de procurorul Dumitru Cismaru în ceea ce o priveşte pe Mariana Ghena, actualmente preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), fostă preşedintă a Curţii de Apel Galaţi, este nemotivată în fapt, fiind omisă analiza faptelor în privinţa cărora planează suspiciunea că, împreună cu Tudor Ghena, avocat al Baroului de Avocatură Galaţi, Mariana Ghena ar fi dobândit o locuinţă socială, deşi avea deja o locuinţă proprietate personală, arată Mediafax.
Ulterior, locuinţa socială ar fi fost cumpărată de tatăl preşedintelui CSM, susţine Camelia Bogdan.
Citeşte şi: Judecătoarea Camelia Bogdan, plângere penală după excluderea din magistratură
„Avand in vedere ca rezolutia de netrimitere in judecata din dosarul nr. 294/p/2008, dispusa fata de doamna judecator Mariana Ghena (prin căsătorie GHENA- IONESCU- MOCANU MARIANA) – fosta
preşedinta CA Galaţi, in prezent judecator sectia penala. I.C.C.J si PRESEDINTE AL CSM, garantul independentei justitiei, este nemotivată în fapt, fiind omisă analiza faptelor in privinta carora planeaza
suspiciunea ca impreuna cu GHENA TUDOR: avocat BA Galaţi şi activitati de cadastru, dna judecator a dobandit in baza contractului de închiriere nr. 24142/09.05.2001 pentru ap. din str. Tecuci, bl. V3B, ap. 58 ( locuinta sociala), contract reinnoit sub nr nr.24142/08.07.2005, apoi a predat apartamentul Consiliului Local la 22.12.2006, desi impreuna cu sotul deţineau în proprietate apartamentul din Galaţi, str. Tecuci, bl. N5, ap. 103 din 21.02.2000, conform declaraţiei notariale comune «nu deţinem nicio locuinţă proprietate personală sau din fondul de stat» nr. 1000/20.05.2005 (notar Nazare Mircea), fiind cercetata in trecut, inclusiv sub aspectul savarsirii infractiunii prev de art. 31 raportat la art 246 coroborat cu 13 ind.2 Legea nr. 78/2000 pentru ca la data dobandirii locuintei sociale, IMPREUNA CU SOTUL GHENĂ figurau cu urmatoarele imobile situate în: Galaţi, str. Regiment 1 siret, bl. C31, ap. 59 (din 1997); Galati,str. Miron Costin, nr. 105 , domnul GHENĂ ( nascut in Turnu Măgurele, jud. Teleorman) figurand si cu imobilul din: Bucureşti, str. Vagonetului, nr. 2, bl.101, sc.1, et.7, ap.29, VA SOLICIT, RESPECTUOS, sa dispuneti infirmarea in parte a rezolutiei pronuntate de domnul procuror Cismaru Dumitru IN DOSARUL NR 294/P/2008 si inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, in ceea ce o priveste pe dna PRESEDINTE AL CSM; in eventualitatea in care fapta este prescrisa si se confirma informatiile vehiculate in presa, va rog ca in temeiul disp art 549 ind 1 C.pr.pen sa dispuneti sesizarea judecatorului de CAMERA PRELIMINARA cu propunerea de confiscarea fara condamnare a locuintei dobandite in mod ilegal”, se arată în sesizarea fostului judecător Camelia Bogdan.
Camelia Bogdan susţine că se impune şi sesizarea preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate (A.N.I.) având în vedere că imobilul „a dispărut din declaratia de avere a doamnei judecator GHENĂ” şi pentru că,”la o dată ulterioară, domnul Mocanu Virgil, tatăl doamnei Ghenă Mariana cumparand apt. din str. Tecuci, bloc V3B sc 2, apt 38, unde a locuit constant fam. Ghena”.
Totodată, Camelia Bogdan cere procurorilor să analizeze o posibilă legătură de cauzalitate între „admiterea condamnatului Dan Voiculescu în acţiunea disciplinară în urma căreia a fost exclusă din magistratură de către judecătorii din CSM şi „apropierea Marianei Ghena de fosta Securitate şi unele grupări din SRI, dupa cum rezultă din accesarea surselor deschise, inclusiv din aspectul ca domnul domnul procuror Dumitru Cismaru este fostul şef de cabinet al domnului director Virgil Măgureanu”.
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere în acest caz, până la ora transmiterii ştirii.