Scandal pe averea lui Dan Adamescu. Descinderi cu executorul, înainte de parastas

Lupta pentru averea defunctului Adamescu continuă. Se pare că fosta soţie a lui Adamescu a mers cu executorul judecătoresc la vila din Aviatorilor. Urmaşii afaceristului spun că totul este un nou episod din întregul scandal, în timp ce Carmen Adamescu spune că aceste acuzaţii sunt neadevărate şi precizează printr-un comunicat că Alexander Adamescu intoxică, din nou, opinia publică, în încercarea disperată de a obține o nemeritată atenție și bunăvoință.
Filip Stan
02 mart. 2017, 15:04
Scandal pe averea lui Dan Adamescu. Descinderi cu executorul, înainte de parastas

Au fost descinderi în vila lui Dan Adamescu din Aviatorilor, casa în care a locuit până în ziua în care a fost arestat. Potrivit România TV, Carmen Adamescu a mers, joi, în casa milionarului cu un executor judecătoresc, după ce a obţinut un ordin pentru a face un inventar al bunurilor din interior.

Acest lucru însă a fost negat de soţia milionarului care spune printr-un comunicat de presă că Alexander lansează informații eronate.

„După ce a tulburat inutil funeraliile tatălui său, regretatul Dan Adamescu, creând de la Londra un circ mediatic penibil, fiul meu vitreg, Alexander Adamescu intoxică, din nou, opinia publică, în încercarea disperată de a obține o nemeritată atenție și bunăvoință.

În loc să respecte datinile, în loc să accepte ca familia să se reunească și împreună să-l pomenim și să-l onorăm pe soțul meu și tatăl lui, Alexander lansează informații eronate, sugerând că aș avea intenția de a intra cu forța în casa care, de drept, este și locuința mea încă din anul 2004. Mai mult, el însuși a semnat contractul de comodat valabil până în anul 2025 care îmi certifică acest drept. (vezi facsimil)

Nimeni nu s-a prezentat astăzi, 2 martie 2017, pentru a pune în executare Ordonanța președințială ce încuviințează inventarierea bunurilor din locuința noastră conjugală, cu excepția echipelor de reporteri de la televiziunile păcălite de către Alexander. Astăzi, pe agenda mea figurează doar întâlniri cu partenerii de afaceri ai Unirea Shopping Center și pregătirile pentru pomana de 40 de zile a regretatului meu soț. Astfel că nu am fost și nu voi fi prezentă la adresa din Bulevardul Aviatorilor.

Oricine a trecut printr-un divorț știe că, în momentul separării, sunt luate doar lucrurile de primă necesitate și cele cu valoare sentimentală, urmând ca la partaj să fie decis modul în care sunt împărțite celelalte bunuri ale familiei. De aceea, chiar dacă clădirea este proprietatea IBC Modern S.R.L., această companie nu poate controla viața intimă a familiei care locuiește acolo. Mai mult, casa însăși face parte din moștenire, iar în interiorul său continuă să existe bunuri care au fost cumpărate împreună cu soțul meu, prin contribuție comună, pe timpul căsătoriei. Este, deci, absolut normal și legal să le conserv și să nu le las în voia persoanelor străine ce au pătruns în mod repetat în casă în ultimele săptămâni.

Am decis ca demersurile legale să se producă doar după ce-mi voi fi îndeplinit îndatoririle creștinești, de a-l pomeni pe cel decedat și a îndeplini toate datinile menite să-i liniștească sufletul. În acest context, îi invit pe cei care l-au cunoscut și prețuit pe Dan Adamescu să-mi fie alături sâmbătă, 4 martie 2017, la Biserica Domnița Bălașa, începând cu ora 11, pentru a ne ruga împreună pentru odihna sufletului său.

Fiul meu vitreg, care se plânge, cu orice prilej, că i-ar fi „încălcat dreptul la apărare” de către Justiția română, îmi neagă dreptul de a-mi apăra, la rândul meu, drepturile în instanță. Mai mult, pretinde că ar fi „abuzivă” o acțiune legală, perfect normală, de protejare a bunurilor care fac parte din masa succesorală.

Și, în stilul care i-a devenit caracteristic, crede că prin agresivitate verbală poate anula decizii și încheieri ale instanțelor de judecată, doar pentru că nu îi convin.

Pe jurnaliștii care se lasă intoxicați de șirul nesfârșit de minciuni lansate de Alexander Adamescu, atât la adresa persoanei mele, cât și în privința pretinsei sale „inocențe” cu privire la falimentarea multor companii române pe care le-a condus ca CEO, îi îndemn să își remintească cine a făcut concedieri masive la România Liberă și cine a semnat săptămâna trecută certificatul de deces al mitului numit „Academia Cațavencu”. Căci vor descoperi în propria breaslă dovezile de comportament abuziv, aroganță și agresivitate pe care eu le suport de mai bine de 10 ani în relația cu Alexander.

Dar, din dragoste și respect pentru soțul meu, încă îl mai iert și îl îndemn la cumpătare și înțelepciune”, spune Carmen Adamescu în comunicatul de presa.

De cealaltă parte, urmaşii afaceristului spun că acesta este doar un nou episod din lupta pentru avere. Ei spun că atunci când a plecat din vilă, Carmen Adamescu şi-a luat toate bunurile.

„Este clar ca si-a calculat fiecare miscare…practic si-a premeditat atat divortul, cat si preluarea ostila a Unirea Shopping Center, pacalindu-l pe tatal meu – care era la acea vreme in arest la domiciliu – sa-i semneze toate documentele de care ea avea nevoie. Dupa cadourile de zeci de milioane de euro pe care le-a primit, acum vrea sa intre si in posesia casei in care tatal meu si-a trait singur si bolnav ultimele zile, inainte de a intra la inchisoarea care i-a si pus capat vietii”, declara Alexander Adamescu, Presedintele The Nova Group.

Vezi si: Dan Adamescu, scrisoare post-mortem: Mi s-a refuzat cu bună ştiinţă tratamentul, pentru a mi se induce o moarte rapidă

Dan Adamescu a murit în ianuarie într-un spital din Capitală, unde era internat de mai bine de două luni. Dan Adamescu a trăit „o tortură” în ultima perioadă a vieţii sale, a declarat, printre lacrimi, nora afaceristului, la România TV. „Ultima perioadă din viaţa lui a fost o tortură. O tortură cu semnătura judecătorilor şi a procurorilor! Sistemul e vinovat. Toţi judecătorii care au semnat sentinţa lui, care nu s-au uitat pe documentele venite de la medici. Condiţiile din închisoare… Au ţinut un om şi l-au torturat pur şi simplu! Acum uite că şi-a dat sufletul, nu a mai putut să lupte”, a spus Adriana Constantinescu.

Nora lui Dan Adamescu spune că nu s-a pus problema transferării acestuia la o altă clinică sau în străinătate pentru că starea sa se degradase. „Nu mai putea fi transportat, nu s-a ştiut că nu au un medic infecţionist, am aflat pe ultima sută de metri, am încercat să intervenim, era prea târziu. Asta i-a fost soarta! S-a dus acolo să facă o operaţie la genunchi, a cerut să fie eliberat, făcuse o treime din pedeapsă, toată lumea a spus că omul ăsta e în stare foarte gravă şi nu mai poate să stea acolo! Am cerut arest la domiciliu, orice, numai să aibă dreptul la viaţă. Nimic! Dacă el era eliberat în 20 decembrie, când a depus ultima dată cererea, acum era în viaţă. El a intrat la terapie intensivă în 22 decembrie, cu puţin înainte să primească vestea definitibă că nu-l lasă, că omul a stat prea mult în spital şi trebuie să se întoarcă în închisoare. L-au omorât! Sunt criminali! Bagă oameni bolnavi la închisoare ca să-i omoare. Scapi de om, scapi de problemă, ca Stalin. Sunt nişte stalinişti!”, a mai spus Adriana Constantinescu.

Dan Adamescu se afla internat într-un spital privat din Capitală de mai bine de două luni. În ultima vreme, starea sa se agravase, milionarul fiind mutat la terapie intensivă și intubat.

La sfârșitul anului trecut, Adriana Constantinescu anunța că Dan Adamescu a intrat în septicemie, iar doctorii i-au administrat antibiotice, însă organismul nu a mai răspuns la tratament.

Tribunalul Ilfov a respins, pe 21 decembrie, cererea lui Dan Adamescu de eliberare condiţionată, omul de afaceri putând să facă o nouă solicitare în februarie 2017, decizia fiind definitivă.

Judecătorii Tribunalului Ilfov au menţinut astfel decizia din 24 noiembrie a Judecătoriei Sectorului 4, care a dispus ca Dan Adamescu să execute în continuare în penitenciar pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale.

Dan Adamescu a cerut eliberarea condiţionată pe motiv că a executat mai mult de o treime din pedeapsa de patru ani şi patru luni.

Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava a arătat că Dan Adamescu nu a dat dovezi de îndreptare şi a recomandat ca acesta să revină cu o cerere de eliberare după patru luni.

Avocatul lui Adamescu a susţinut că acesta este din septembrie internat în spitale, pentru că este într-o situaţie medicală „extrem de gravă”, iar în aceste condiţii nu ar putea aduce „dovezi de îndreptare”.

Dan Adamescu a fost internat sub pază, în jurul datei de 10 septembrie, într-un spital civil, declara Cristian Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava, unde execută pedeapsa, în regim semideschis, omul de afaceri condamnat pentru mituirea unor judecători.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Singurul oraș de pe Pământ în care nu ai voie să mori. Este interzis să ai pisici și să ieși pe stradă fără armă
Capital.ro
Statul român te despăgubește pe loc! Nimeni nu va fi trecut cu vederea
Playtech.ro
ȘOC! Florin Piersic NU mai arată cum îl știai! A ajuns de nerecunoscut ACUM, AVEM imaginile
DailyBusiness
Este cea mai bună veste! Acești români vor fi iertați de toate datoriile la bănci
Adevarul
Operațiunea de la Kursk, șansa ucrainenilor să încercuiască forțele ruse din Donbas. General român: „Cea mai bună apărare e ofensiva”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Reguli pentru proprietarii de câini. Riscă să rămână fără ei dacă nu le respectă
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia îl mai recunoști
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cod galben de caniculă duminică și luni în România! În ce zone se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade Celsius
Capital.ro
Se interzis mașinile de orice fel. Primăria a decis: Utilizați transportul public!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Iordania refuză să devină un câmp de luptă între Iran și Israel
MediaFlux
Se dau VOUCHERE pentru ROMÂNI! SIMONA BUCURA OPESCU a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!