Guvernul a identificat nereguli la Fabrica de Timbre şi sesizează DNA

Guvernul a finalizat un control la Fabrica de Timbre, sucursală a Poştei şi furnizor de tipar publicitar, şi a descoperit nereguli, ca aplicarea unor preţuri şi a unui profit care nu era unitar la produse identice pentru terţi, ci diferit de la un beneficiar la altul, motiv pentru care va sesiza DNA.
Romania TV
30 iun. 2012, 13:37
Guvernul a identificat nereguli la Fabrica de Timbre şi sesizează DNA

Fabrica de Timbre a fost verificată de către inspectorii Corpului de Control al primului-ministru, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Fabrica funcţionează ca sucursala a Companiei Naţionale Poşta Română şi execută produse finite pe bază de comandă pentru Romfilatelia, pentru Poştă şi pentru terţi. Produsele executate sunt livrate la costuri de producţie, fără profit, normele de consum pentru materii prime, pierderile tehnologice, precum şi tarifele pentru manoperă nefiind actualizate din 2005.

Potrivit surselor citate, în urma controlului efectuat s-a constatat că preţurile de vânzare şi procentul de profit la produsele identice pentru terţi nu sunt unitare, ci diferă de la beneficiar la beneficiar. În unele comenzi nu se specifica datele complete ale beneficiarului, termenul de livrare, modalitatea de plată, iar unele dintre acestea nu au semnătura beneficiarului.

În privinţa achiziţiei de hârtie, inspectorii arată că au fost realizate 12 achiziţii distincte, prin aplicarea unor proceduri interne, fiind depuse două oferte, de către firmele SC Business Class Hotel SRL şi SC Nemar Building SRL. La 2 noiembrie 2009, Fabrica de timbre a încheiat 12 contracte cu aceste două firme, câte 6 contracte cu fiecare, pentru o cantitate de 910 tone hârtie ‘n valoare de 1.174.059 euro fără TVA.

„Deşi Autoritatea Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice a constatat că achiziţia nu a fost făcută cu respectarea normelor legale, chiar în ziua încheierii contractelor directorul Fabricii de Timbre a trimis comenzi pentru cele două companii, iar acestea, în aceeaşi zi, au emis facturi pentru întreaga cantitate contractată”, arată inspectorii.

Garda Financiară a efectuat un control încrucişat la Fabrica de Timbre şi cele două companii şi a constatat că în actele de însoţire apăreau cantităţi duble de hârtie faţă de cât se livrase real, potrivit sursei citate. Mai mult, cele două companii care au livrat hârtia respectivă au înregistrat hârtii emise de SC Vidas SRL, din care rezulta că astfel au achiziţionat hârtia livrată Fabricii de Timbre. La un control efectuat de Garda Financiară la VIDAS SRL nu s-au găsit documente justificative în acest sens, reprezentanţii firmei respective indicând numele unor parteneri care s-a dovedit, printr-un control al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, că nu au avut niciodată vreo livrare către VIDAS SRL, este concluzia inspectorilor.

„Raportul Corpului de control va fi înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cel mai scurt timp”, au precizat sursele.

În luna mai, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, a semnalat mai multe nereguli în activitatea anterioară a Poştei Române şi s-a referit şi la Fabrica de Timbre, susţinând că aceasta a fost transformată în „tiparniţă a materialelor de promovare ale Partidului Democrat-Liberal”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!