Ponta: O să-i trimit lui Liviu Dragnea demisia în alb. Nu mai am relaţii de prietenie cu Liviu. Dragnea: Nu voi activa demisia

Fostul premier Victor Ponta a declarat în faţa jurnaliştilor că îi va trimite demisia în alb liderului PSD Liviu Dragnea.
Romania TV
08 mart. 2017, 09:34
Ponta: O să-i trimit lui Liviu Dragnea demisia în alb. Nu mai am relaţii de prietenie cu Liviu. Dragnea: Nu voi activa demisia

UPDATE. „Nu-s de acord ca Victor Ponta să plece din partid. Nu voi activa demisia în alb. Nu concep ca un fost preşedinte al PSD să plece aşa cum a plecat Mircea Geoană. Atunci am făcut o greşeală. Sper să-i treacă supărarea lui Ponta. Pe mine nu m-a deranjat niciodată ce a spus. Orice critică a lui trebuie luată în serios”, a punctat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai susţinut că a „comunicat” cu Ponta în ultima perioadă şi că s-a şi întâlnit cu el.

„Noi am mai vorbit în ultima perioadă. Am comunicat, ne-am şi întâlnit. Sper să îi treaca supărarea, încerc să înţeleg de ce este supărat. Nu stiu, încerc sa aflu”, a afirmat Dragnea.

El a mai spus că Ponta „poate lucra în partid şi poate sprijini partidul, cum o facem cu toţii”.

„Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea, ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid, îi trimit demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, e care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare”, a declarat Victor Ponta.

„Sunt nişte lucruri pe care le văd şi pe care le spun cu toată dorinţa de bine. Dacă cineva e deranjat de asta, rămân un independent şi vă rog să nu mă mai băgaţi în seamă, să nu mai daţi ce spun eu. Dacă domnul Dragnea vrea să folosească de demisia mea…”.

„Susţin guvernul Grindeanu, îndemn la vot cu PSD, nu am conspiraţii în minte. M-au amuzat povestile lui Liviu. Ultima conversaţie cu Liviu Dragnea a fost în decembrie când m-a întrebat dacă mă întâlnesc seara să conspir. I-am închis şi m-am filmat cu telefonul să-i arăt că sunt la 3.000 de kilometri depărtare la golf şi i-am spus să nu se mai ia după nebuni”.

Fostul premier a subliniat că nu mai are relaţii de prietenie cu Liviu Dragnea.  „Nu, hai să fim serioşi! Domnul Dragnea este politician, trebuie să zică «da». Eu nu mai sunt în politică, aşa că pot să vă spun «nu»”, a conchis fostul premier.

Victor Ponta a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD în iulie 2015, după ce a fost pus sub inculpare în dosarul „Turceni-Rovinari”, în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Ponta şi-a anunţat decizia de „a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere” în PSD printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook. „Sunt din 2002 membru PSD şi sunt convins că întreaga mea viaţă politică se va desfăşura doar alături de acest partid şi de valorile pe care le reprezintă. Vreau să vă mulţumesc încă o dată dvs. şi tuturor membrilor PSD pentru onoarea suprema pe care mi-aţi făcut-o în 20 Februarie 2010 atunci când m-aţi ales ca lider al vostru. Deşi erau momente cumplit de grele pentru partid şi pentru ţară, am reuşit în peste 5 ani de bătălii politice să îndeplinim cele mai multe din aşteptările românilor care ne-au votat. Aţi fost mereu alături de mine, iar solidaritatea noastra ca echipă de conducere a PSD a fost un element determinant”, spunea Ponta în scrisoarea adresată colegilor săi din PSD.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce și-a plimbat bărbatul iubita moartă cu căruciorul, vineri seara, în Sectorul 5. Ce le-a spus polițiștilor că s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MUNCITOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD PRINS ÎN FLAGRANT DISTRUGÂND O CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE PE ȘANTIER
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'