Într-o scrisoare de răspuns la întrebările comisiei de control bugetar a PE, secretariatul legislativului european afirmă că decizia lui Schulz de a-și promova personalul ‘nu a corespuns regulamentelor și de aceea nu a fost niciodată implementată de serviciile’ Parlamentului European.
Revista germană Der Spiegel relatase că, în timpul mandatului său de președinte al PE, Martin Schulz a făcut presiuni pentru obținerea unor termeni preferențiali la angajare pentru confidentul său, Markus Engels.
În octombrie 2015, Schulz ar fi ajutat și alți colegi să obțină avantaje lucrative. ”Prin semnătura sa, președintele (PE) s-a învestit ca autoritate de angajare”, se menționează în scrisoarea citată. Nu este clar dacă Martin Schulz știa că decizia sa contravenea regulamentelor PE.
Citeşte şi Martin Schultz a fost REALES PREŞEDINTELE Parlamentului European
Anunțul secretariatului Parlamentului European survine unei anchete efectuate de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF). Acesta a verificat, în luna februarie, dacă ‘există suficiente suspiciuni de fraudă, corupție sau orice activitate ilegală ce afectează interesele financiare ale Uniunii Europene pentru ca OLAF să deschidă un caz’.
Martin Schulz (61 de ani) a fost președinte al Parlamentului European din 2012 până la începutul lui 2017, când a demisionat. La finalul lunii ianuarie, el a anunțat că intenționează să candideze pentru postul de cancelar al Germaniei la scrutinul legislativ din septembrie.