SCRISOAREA lui Năstase către fiul său: Prefer să plec de lângă voi cu demnitate. Să nu faci politică

Adrian Năstase i-a lăsat o scrisoare fiului său, Andrei, înainte de tentativa de sinucidere. Andrei Năstase a făcut-o publică, duminică seară, la Antena 3. "Nimeni nu va reuşi să mă umilească după o viaţă de muncă şi de eforturi. Prefer să plec de lângă voi cu demnitate şi cu sentimente că nu accept nedreptăţile. Îţi doresc să fii fericit, să ai o viaţă frumoasă şi să nu faci niciodată politică", i-a scris fostul premier fiului său.
Romania TV
01 iul. 2012, 18:26
SCRISOAREA lui Năstase către fiul său: Prefer să plec de lângă voi cu demnitate. Să nu faci politică

„A încercat să ne protejeze cât a putut, chiar şi în ultima seară când s-a retras în birou, când a încercat să nu ne afecteze mai mult decât eram (…) El, din punctul meu de vedere, al familiei, deja a executat de 4 ori pedeapsa. El a fost condamnat la un arest la domiciliu timp de 8 ani de zile. Asta se întâmpla…ori mergea la DNA, ori era chemat în instanţă”, povesteşte Andrei Năstase.

Nu a putut trece peste umiliţă. A acceptat tot, până acolo. Singurul lucru pe care nu i-l poate lua e demnitatea„, a mai spus fiul lui Adrian Năstase, în legătură cu încercarea de sinucidere.

„El a încercat să ne protejeze şi acest gest extrem să nu se întâmple în casă. Eu nu pot intra încă în camera în care s-a întâmplat, el a vrut să ne ferească, el întotdeauna avea grijă de ceilalţi. Până când a luat această decizie, eu eram pregătit pentru orice, chiar şi pentru asta. Judecătorii sunt judecători, dar sub o anumită presiune politică, oricine cedează”, mai spune Andrei Năstase.

Băiatul lui Năstase a făcut publică o scrisoare lăsată de tatăl său, înainte de încercarea de sinucidere.

„Aş dori să vi-o dau. În afară de mine nu a citit-o altcineva, îmi este adresată. Nu este acea scrisoare pe care trebuia să o citesc săptămâna trecută”, a menţionat Andrei Năstase.

„Andrei, dragul meu,

Vei rămâne capul familiei, să ai grijă de mama şi de Mihnea. Ştiu că va fi greu, dar ştiu că vei reuşi, va trebui cu ajutorul avocaţilor să-mi restitui dreptul la onoare şi la demnitate. Poate că va fi greu să înţelegi decizia mea, dar nimeni nu va reuşi să mă umilească după o viaţă de muncă şi de eforturi. Prefer să plec de lângă voi cu demnitate şi cu sentimente că nu accept nedreptăţile. Îţi doresc să fii fericit, să ai o viaţă frumoasă şi să nu faci niciodată politică. Vei avea multe griji, dar vei găsi mulţi oameni care îţi vor fi aproape.

Te îmbrăţişez cu toată dragostea, Tata

20 iunie 2012″ – scrisoarea citită la postul de televiziune.

Fiecare dintre membrii familiei au primit o astfel de scrisoare, a spus Andrei Năstase.

Unul din avocaţi, Liviu Popescu, a decis să se retragă, să nu îl mai reprezinte pe Adrian Năstase la CEDO. Nu vrea ca familia sa să fie în pericol. Pe 29 iunie a fost semnată de Adrian Năstase”, a anunţat Andrei Năstase, care a spus că avocatul a fost ameninţat la telefon şi i s-a cerut să renunţe la dosarul lui Adrian Năstase şi al doamnei judecător Bârsan. Dânsul a decis să se retragă.

„Cineva se teme că acest dosar va ajunge la CEDO şi în momentul acela, noi, cu toţii vom avea o problemă. Toate aceste lucruri pe care Adrian Năstase şi avocaţii le-au tot invocat s-ar putea să pună o problemă”.

Mă aşteptam la o pedeapsă cu suspendare, la orice, cu siguranţă, el este o piesă puternică în tot acest joc politic care trebuia îndepărtată, care punea o anumită problemă. Este prea puternic, chiar şi în momentele de faţă. Nu a fost o înscenare”, a mai spus Andrei.

„Nu pot vorbi despre lucrurile care s-au întâmplat înainte ca eu să ajung acolo, ar fi nedrept, pentru că nu pot fi imparţial, e vorba de tatăl meu. Eu am ajuns acolo după ce lucrurile se întâmplaseră şi am văzut anumite lucruri, dar nu vreau să îmi aduc aminte de ele. Vreau să trecem peste, cu toţii. Poliţiştii care au fost acolo s-au purtat cum trebuia, au respectat, până la urmă, o hotărâre primită, atâta tot. Ei şi la momentul în care trebuiau să îl transporte de la spital acolo unde l-au dus, le părea rău de ceea ce fac. Până şi ei au fost spectatori la aceşti opt ani de detenţie la domiciliu. Nimic de reproşat acestora. Faptul că tatăl meu este în viaţă este datorită lor”, a mai spus fiul fostului premier.

Andrei Năstase a mai spus că s-a gândit să îi ceară preşedintelui Traian Băsescu graţierea tatălui său.

„Eu, ca fiu al lui Adrian Năstase, îmi voi dedica viaţa să îl pun pe Adrian Năstase acolo unde îi este loc. Nu merită, de 20 de ani, familia lui a avut 20 de milioane de membrii. În ultimii 20 de ani, politica, ţara a fost viaţa lui, chiar dacă după aceea a plătit pentru toate lucrurile astea. Eu îmi voi dedica viaţa să scot la iveală toate neregulile, de ce a ajuns un deţinut politic, pentru că asta este„, a spus Andrei Năstase, care a precizat că nu va intra în politică. „Eu întotdeauna mi-am respectat tatăl (…) Tatăl meu mi-a interzis să fac acea conferinţă de presă. Nu a vrut pentru că el considera că acea scrisoare va trebui să apară după ce nu va mai fi sau când va considera el”.

„Albert Einstein spune că lumea este un loc periculos, dar nu din cauza celor care fac rău, ci din cauza celor care privesc şi nu fac nimic. Este de fapt concluzia acestei discuţii. Noi toţi suferim alături de Adrian Năstase şi puţin dintre noi acţionează. Eu sunt primul care vor să arate că Adrian Năstase este nevinovat şi că trebuie să ajungă acasă la familia lui„, a încheiat Andrei Năstase interviul la televiziunea privată.

În 20 iunie, după ce Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de ICCJ la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, a apărut informaţia cu privire la tentativa de suicid a fostului premier. A doua zi după ce Adrian Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca, Andrei Năstase a anunţat pe Facebook că urma să citească în 22 iunie scrisoarea lăsată de tatăl său, despre care spunea că este „un fel de testament public”.

El a renunţat apoi la acest demers, spunând că nu mai face publică scrisoarea tatălui său, întrucât acesta i-a interzis acest lucru şi pentru că numărul mare de persoane care doreau să fie prezente ar fi perturbat activitatea Spitalului Floreasca.

În prezent, Adrian Năstase se află în secţia de terapie intensivă a Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Amendă de 825 lei dacă nu ai asta în mașină. Legea obligă toți șoferii din România
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Mare atenție! Au apărut primele cazuri de West Nile
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Vine o nouă minivacanță pentru români. Sunt mai multe zile libere ca în 2023
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis pentru proprietarii de apartamente. Cei care stau la bloc trebuie să le desființeze
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Fraudă uriașă de peste 120 milioane de dolari în criptomonede investigată în România
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!