În total, au fost introduse 124.054 de cereri la nivel naţional, precizează reprezentanţii MEN. Dintre acestea, 105.777 de cereri (85,3 la sută) vizează copiii cu vârsta de şase ani, împliniţi înainte de 1 septembrie 2017, iar 18.277 de cereri (14,7 la sută), copiii cu vârsta de şase ani, împliniţi începând cu 1 septembrie 2017.
Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului, aminteşte MEN.
De asemenea, părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere.
Validarea cererilor-tip completate online se face, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 18.00 şi sâmbătă între 9.00 şi 13.00.
În zilele de 22 şi 23 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.
Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.
A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 6 aprilie.
Între 7 şi 13 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere, precizează reprezentanţii Ministerului Educaţiei.