Sorin Grindeanu se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis. De ce este aşteptat premierul la Cotroceni

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că în zilele următoare va avea o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre probleme de mare importanţă pentru România.
Romania TV
15 mart. 2017, 09:08
Sorin Grindeanu se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis. De ce este aşteptat premierul la Cotroceni

Sorin Grindeanu şi Klaus Iohannis ar urma să discute despre viitorul european al României, potrivit România TV. „Avem săptămâna viitoare un CSAT, o să vedem dacă ne întâlnim înainte sau după şedinţă, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul şi preşedintele s-au mai întâlnit recent, înainte de Consiliul European la care a mers şeful statului şi au convenit un punct de vedere comun.

Sorin Grindeanu a vorbit şi despre modificarea Legii educaţiei, despre care a spus că este necesară pentru asigurarea unui proiect pe termen lung în acest domeniu marcat de o profundă instabilitate, provocată de desele schimbări din ultimii ani. „S-a început un lucru foarte bun la Administraţia Prezidenţială cu acea comisie („România educată” – n.r.). Eu am cerut Ministerului Educaţiei ca împreună cu Administraţia Prezidenţială să lucreze la acest proiect de lege. Nu vor fi doar cele două instituţii, ci e necesră o dezbatere cât mai largă, astfel încât să adaptăm această lege la realităţile României de astăzi. E nevoie de dialog pentru că de foarte multe ori modificările s-au făcut fără acest dialog. Ca să avem o lege adaptată la realităţile României, nu va fi un proces de scurtă durată. Termenul pentru elaborarea acestui proiect de lege e sfârşitul acestui an, ca să avem o lege care să acopere necesităţile ţării noastre pe o perioadă mai lungă, pentru a nu mai avea peste 100 de modificări în 27 de ani, modificări care până acum nu au oferit stabilitate în acest domeniu”, a subliniat premierul Sorin Grindeanu.

„România educată” este proiectul național inițiat de Președintele României care dorește să reprezinte începutul reașezării societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate.

La intrarea în cel de-al doilea secol de existenţă ca stat modern şi unitar, este important ca educația și cercetarea să dobândească o fundaţie solidă și predictibilă, pe care să continue drumul către România educată.

În acest sens, în perioada 2016-2018, Administrația Prezidențială derulează o amplă dezbatere publică privind educația și cercetarea din România, structurată în trei etape:

Prima etapă (2016-2017) a fost dedicată unei ample dezbateri ce își dorește să antreneze întreaga societate în identificarea elementelor unei viziuni pe termen lung privind sistemul național de educație și cercetare.
A doua etapă (2017) va porni de la elementele de viziune și obiectivele identificate în etapa anterioară, pentru a creiona propuneri de măsuri concrete cu caracter strategic și eventuale nevoi de amendare a cadrului legislativ.
A treia etapă (2018) implică elaborarea unui mix de politici publice clare, a unui model de guvernanță pentru sectorul educație și cercetare și, în măsura în care este necesară, susținerea unei eventuale reașezări normative.

În 2016, odată cu lansarea proiectului, au fost invitați să contribuie toți cei interesaţi – elevii, studenţii, profesorii, părinţii, cercetătorii, dar și organizațiile reprezentative ale acestora, sindicatele, patronatele, asociaţiile profesionale, organizațiile neguvernamentale, reprezentanții mediului privat, instituțiile de educație sau de cercetare, instituţiile publice centrale şi judeţene cu atribuții în domeniu, dar și publicul larg.

În acest sens au fost deja utilizate mai multe instrumente: o consultare online, o serie de dezbateri regionale inițiate de Administrația Prezidențială și evenimente organizate de actori din domeniul educației și cercetării, sub egida dezbaterii naționale.

Administrația Prezidențială a colaborat în această etapă cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, cu instituții aflate în coordonarea sau în subordinea acestuia, precum şi cu o serie de universităţi care au găzduit dezbaterile cu caracter regional.

Etapa a doua a proiectului va demara în luna aprilie 2017.

Mai multe detalii despre proiectul „România Educată”, rezultatele deja obținute și etapele sale viitoare, sunt disponibile și pe pagina dedicată proiectului de pe site-ul Președintelui României (vezi aici).

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cum îți dai seama dacă hackerii ți-au intrat în telefon. Trei semne subtile care îți spun că dispozitivul tău e afectat
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
25.000 de lei de la stat GRATIS pentru români! Anunțul Guvernului
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Calendarul majorării și livrării pensiilor. Cine are prioritateCalendarul majorării pensiilor. Ce urmează pentru pensionari
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cât de talentată este iubita lui David Popovici! Taisia face o artă din make-up și are înclinații spre domeniul sportului
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Iulie 2024, cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată în China
MediaFlux
DECIZIE BOMBĂ pentru KAMALA HARRIS! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?