Sorin Grindeanu se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis. De ce este aşteptat premierul la Cotroceni

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că în zilele următoare va avea o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre probleme de mare importanţă pentru România.
Romania TV
15 mart. 2017, 09:08
Sorin Grindeanu se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis. De ce este aşteptat premierul la Cotroceni

Sorin Grindeanu şi Klaus Iohannis ar urma să discute despre viitorul european al României, potrivit România TV. „Avem săptămâna viitoare un CSAT, o să vedem dacă ne întâlnim înainte sau după şedinţă, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul şi preşedintele s-au mai întâlnit recent, înainte de Consiliul European la care a mers şeful statului şi au convenit un punct de vedere comun.

Sorin Grindeanu a vorbit şi despre modificarea Legii educaţiei, despre care a spus că este necesară pentru asigurarea unui proiect pe termen lung în acest domeniu marcat de o profundă instabilitate, provocată de desele schimbări din ultimii ani. „S-a început un lucru foarte bun la Administraţia Prezidenţială cu acea comisie („România educată” – n.r.). Eu am cerut Ministerului Educaţiei ca împreună cu Administraţia Prezidenţială să lucreze la acest proiect de lege. Nu vor fi doar cele două instituţii, ci e necesră o dezbatere cât mai largă, astfel încât să adaptăm această lege la realităţile României de astăzi. E nevoie de dialog pentru că de foarte multe ori modificările s-au făcut fără acest dialog. Ca să avem o lege adaptată la realităţile României, nu va fi un proces de scurtă durată. Termenul pentru elaborarea acestui proiect de lege e sfârşitul acestui an, ca să avem o lege care să acopere necesităţile ţării noastre pe o perioadă mai lungă, pentru a nu mai avea peste 100 de modificări în 27 de ani, modificări care până acum nu au oferit stabilitate în acest domeniu”, a subliniat premierul Sorin Grindeanu.

„România educată” este proiectul național inițiat de Președintele României care dorește să reprezinte începutul reașezării societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate.

La intrarea în cel de-al doilea secol de existenţă ca stat modern şi unitar, este important ca educația și cercetarea să dobândească o fundaţie solidă și predictibilă, pe care să continue drumul către România educată.

În acest sens, în perioada 2016-2018, Administrația Prezidențială derulează o amplă dezbatere publică privind educația și cercetarea din România, structurată în trei etape:

Prima etapă (2016-2017) a fost dedicată unei ample dezbateri ce își dorește să antreneze întreaga societate în identificarea elementelor unei viziuni pe termen lung privind sistemul național de educație și cercetare.
A doua etapă (2017) va porni de la elementele de viziune și obiectivele identificate în etapa anterioară, pentru a creiona propuneri de măsuri concrete cu caracter strategic și eventuale nevoi de amendare a cadrului legislativ.
A treia etapă (2018) implică elaborarea unui mix de politici publice clare, a unui model de guvernanță pentru sectorul educație și cercetare și, în măsura în care este necesară, susținerea unei eventuale reașezări normative.

În 2016, odată cu lansarea proiectului, au fost invitați să contribuie toți cei interesaţi – elevii, studenţii, profesorii, părinţii, cercetătorii, dar și organizațiile reprezentative ale acestora, sindicatele, patronatele, asociaţiile profesionale, organizațiile neguvernamentale, reprezentanții mediului privat, instituțiile de educație sau de cercetare, instituţiile publice centrale şi judeţene cu atribuții în domeniu, dar și publicul larg.

În acest sens au fost deja utilizate mai multe instrumente: o consultare online, o serie de dezbateri regionale inițiate de Administrația Prezidențială și evenimente organizate de actori din domeniul educației și cercetării, sub egida dezbaterii naționale.

Administrația Prezidențială a colaborat în această etapă cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, cu instituții aflate în coordonarea sau în subordinea acestuia, precum şi cu o serie de universităţi care au găzduit dezbaterile cu caracter regional.

Etapa a doua a proiectului va demara în luna aprilie 2017.

Mai multe detalii despre proiectul „România Educată”, rezultatele deja obținute și etapele sale viitoare, sunt disponibile și pe pagina dedicată proiectului de pe site-ul Președintelui României (vezi aici).

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Parcul din România care se va transforma de Paște 2025. Sunt așteptați turiști din toate colțurile țării pentru a vedea carnavalul
Capital.ro
România a pierdut o legendă. A fost unul dintre cei mai iubiți români. Nu-l vom uita niciodată
Playtech.ro
Imagine rară cu copiii lui Nicolae al României și ai Alinei Binder. Ce mari au crescut Alexandra și Mihai
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Fost consilier al președintelui Zelenski: „România trebuie să construiască un bloc est-european ce poate rezista valurilor care vin”
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Toți vorbesc de noul El Dorado răsărit lângă București. Are o singură mare problemă
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Peste 20 de persoane au murit în urma unui incendiu la un azil de bătrâni, în China
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cel mai mare artist. NU va mai fi nimeni ca el. Va rămâne veșnic în inimile românilor
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
O tânără de 17 ani s-a trezit cu boala "plămânilor popcorn" după ce a vapat în secret. Avertismentul disperat al mamei sale: "Este o afecțiune mortală și incurabilă"
Nu spalati rufele la aceasta temperatura: Greseala pe care multe gospodine o fac cand folosesc masina de spalat.
MediaFlux
Lovitură finală pentru Lasconi! Răsturnare de situație înainte de alegeri
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu