Usturoiul
Dieteticienii spun că, înainte de a-l mânca crud sau de a-l adăuga în mâncare, este bine să tai usturoiul în feliuțe și să-l lași așa timp de 10 minute. Alicina, o enzimă care are un aport crescut în lupta împotriva cancerului și a altor boli, precum răceala, se activează la maximum, datorită aerului.
E un sfat din bătrâni care spune că este bine să-l mănânci pe stomacul gol, dar nu toată lumea poate proceda așa. Cercetătorii au ajuns la concluzia că astfel va duce la întărirea sistemului imunitar, fiind un antibiotic natural extrem de eficient în numeroase afecțiuni: diaree, hemoroizi, constipație, tuberculoză, stimulează digestia, tulburări nervoase, elimină stresul, hipertensiune, detoxifiant al ficatului.
Nu se recomandă să fie consumat pe stomacul gol celor alergici la usturoi sau celor care au des dureri de cap. Specialiștii spun că nici cei care au febră nu ar fi bine să-l consume dimineața, pe nemâncate.
Căpșunele
Bogate în fibre, vitamine C și antioxidanți, pentru a folosi din plin puterea lor asupra sănătății organismului este bine să fie culese cât mai târziu.
Nutriționiștii afirmă că anumite substanțe nutritive din căpșune sunt sensibile la oxigen și la lumină. Vitamina C din căpșune, spre exemplu, își pierde din calități dacă expui fructul mult timp la lumină. Mănâncă aceste fructe, crude, în sezonul lor și nu congelate!
Află cum e cel mai bine să mănânci broccoli și roșiile AICI