„N-am nicio motivaţie să-mi dau demisia”, a spus Pâslaru, arătând că fiul său a fost angajat la cabinetul său parlamentar întrucât era una dintre persoanele „de încredere” în campanie. Deputatul a susţinut că, potrivit legii, nu ar fi fost într-o stare de incompatibilitate din acest motiv.
El a susţinut că a discutat inclusiv cu preşedintele PSD, Victor Ponta, care a înţeles situaţia „în mai puţin de un minut”. În plus, Pâslaru spune că are de gând să candideze pentru un nou mandat în această toamnă.
Deputatul PSD a susţinut că ANI nu ar fi respectat prevederile legii de funcţionare a Agenţiei şi nu i-ar fi transmis raportul prin care constata incompatibilitatea.
„Eu nu am primit acel raport, am aflat din presă de un eventual raport pe care ANI l-ar face adresat mie, moment în care am încercat prima dată prin telefon, apoi prin prezenţa mea la sediul Agenţiei, de fiecare dată refuzându-mi un răspuns, după care am făcut trei adrese scrise prin care am solicitat să mi se prezinte acel raport. Au trecut mai bine de şase luni, nu am primit niciun răspuns”, a explicat Pâslaru, care a menţionat totuşi că a atacat decizia ANI în contencios administrativ.
Pâslaru a spus că nici în urma declarării sale drept colaborator al fostei Securităţi nu intenţionează să-şi dea demisia din funcţie. El a infirmat inclusiv faptul că ar fi obţinut bani în schimbul colaborării cu fosta Securitate.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut din nou Parlamentului revocarea din funcţie a parlamentarilor Sergiu Andon şi Florin Costin Pâslaru, ca urmare a rămânerii irevocabile a deciziilor privind încălcarea legii de către cei doi politicieni.
În cazul lui Florin Pâslaru, ANI a înaintat, în luna martie, Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.
ANI preciza că raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat încălcarea de către Florin Costin Pâslaru, deputat PSD de Galaţi, a dispoziţiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, a rămas definitiv prin necontestare.
În 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul că Florin Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu anul 2009 – prezent, de către fiul lui Florin Costin Pâslaru a fost de 21.662 Lei (aproximativ 5.158 de euro).
ANI a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către Florin Costin Pâslaru a infracţiunii de conflict de interese.