Cercetătorii de la Fundația pentru Somn din Statele Unite au realizat un studiu, între anii 2004 și 2014, pentru a descoperi cât timp trebuie să se odihnească fiecare dintre noi, în funcție de vârstă. Bineînțeles, și alte criterii sunt importante precum starea de sănătate, oboseala, extenuarea fizică, programul de lucru sau perioadele de convalescență, scrie libertateapentrufemei.ro.
Citeşte şi Adevăruri despre somnul bebeluşilor
Specialiștii ne avertizează că problemele legate de somn pot declanșa adesea probleme medicale grave. Dacă ai perioade lungi în care dormi mai puțin de 5 ore într-o zi, este afectată sănătatea inimii. Iar, dacă dormi frecvent mai puțin de 7 ore pe noapte, există riscul să îți dai peste cap tot metabolismul și să începi să te îngrași alarmant sau să ai probleme de natură hormonală.
Cât timp trebuie să dormi într-o zi, în funcție de vârstă
Citeşte şi Vrei un somn uşor? Iată ce să faci şi ce să nu faci înainte de culcare
În zilele noastre, internetul ne ține lipiți de calculatoare și de telefoane. Jocurile, mesajele, filmele sau muzica ni se par excelente pentru deconectare și relaxare. În realitate, însă, lumina pe care o emit aceste aparate ne afectează privirea și ne obosesc creierul, inducând o stare de oboseală cronică de care devenim conștienți mult prea târziu. Treptat se poate instala insomnia care poate agrava bolile de inimă sau poate favoriza apariția depresiei.
Citeşte şi De ce tresărim în timp ce dormim