„În prezent, sunt detaşaţi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală 13 ofiţeri de poliţie. Baza legală o constituie prevederile art. 278 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, care stipulează că poliţistul poate fi detaşat în cadrul altor unităţi/structuri MAI, ori la alte instituţii sau autorităţi publice, la solicitarea acestora. Întrucât, conform cadrului normativ menţionat, prin detaşare se poate schimba şi specificul muncii, MAI nu gestionează aspectele care vizează atribuţiile pe care le îndeplinesc poliţiştii ale căror raporturi de serviciu au fost modificate prin detaşare”, a răspuns MAI la solicitarea mediafax.ro.
Dacă detaşarea ofiţerilor MAI nu are la bază o hotărâre a CSAT, cei 28 de ofiţeri ai SRI au fost detaşaţi la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală ca urmare a unei astfel de hotărâri. Pe 8 martie, SRI anunţa că directorul instituţiei a cerut retragerea celor 23 de angajaţi rămaşi la ANAF.
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) susţine, într-un răspuns la o solicitare a MEDIAFAX referitoare la existenţa unui protocol ANAF-SRI, că instituţia nu iniţiază sau dispune altor autorităţi publice din domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale modalităţi concrete de colaborare.