Laura Codruța Kovesi a prezentat cu această ocazie o statistică arătând că, din 323 trimiteri în judecată prin rechizitoriu în 2016, doar patru dosare au fost restituite pentru vicii de procedură. Cele două părți au remarcat de asemenea faptul că intervalul de timp necesar pentru obținerea unui mandat de supraveghere este de 72 de ore în Bulgaria și de doar 2 ore în România.
Laura Codruța Kovesi a împărtășit totodată experiența României în ce privește numirea de ofițeri de poliție pe lângă DNA, în totală independență față de Ministerul de Interne. În egală măsură, spre deosebire de procuratura bulgară, DNA angajează experți proprii, menționează BTA, arată Agerpres.
Cele două părți și-au exprimat dorința de a coopera mai îndeaproape, se arată într-un comunicat al biroului procurorului bulgar.
La întâlnirea organizată la invitația lui Sotir Țațarov au mai luat parte ambasadorul României, Ion Gâlea, șefa unității anticorupție a procuraturii bulgare, Rumiana Arnaudova, procurorul Sofiei, Emilia Rousinova, și directorul administrativ al Biroului special al procuraturii, Ivan Gheșev.
Citeşte şi: Klaus Iohannis: Cred că nu va fi solicitată revocarea procurorului general şi a procurorului şef al DNA