Deputaţii PDL au părăsit sala de plen pentru că nu au reprezentanţi în CA al TVR

Liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, a anunţat că democrat-liberalii din Cameră se retrag de la lucrările plenului în semn de protest faţă de modul în care s-a constituit Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române, acesta neincluzând şi reprezentanţi ai PDL.
Romania TV
03 iul. 2012, 08:38
Deputaţii PDL au părăsit sala de plen pentru că nu au reprezentanţi în CA al TVR

„Acţiunea de modificare a componenţei CA, nerespectarea repartizării după algoritm ne facem să ne menţinem punctul de vedere de a nu participa la un astfel de simulacru de numire al consiliilor de administraţie la SRTv şi SRR, iar cei responsabili să plătească”, a declarat Mircea Toader.

El a precizat că modul de constituire al Consiliului de la televiziunea publică va fi contestat la Curtea Constituţională. „Suntem în curs de a ataca structura Consiliului de Administraţie de la TVR şi ne vom hotărî dacă atacăm şi numirea conducerii de la SRR”, a spus liderul deputaţilor PDL.

Toader a precizat că deputaţii PDL se vor întoarce la lucrări în timpul discursului pe care primul-ministru Victor Ponta îl va susţine în faţa Camerelor reunite.

Întrebat cum va reacţiona PDL la încercarea de revocare a Robertei Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor, Toader a precizat că puterea nu a depus încă oficial o asemenea cerere.

„Nu putem fi de acord (…) Cu mare surprindere, nu ni s-a spus ordinea de zi pe fiecare zi. În fiecre zi ne aşteaptă o surpriză”, a comentat Toader.

PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie al TVR, conform deciziei luate, pe 25 iunie, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare. Liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, a anunţat că PDL va contesta la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noul CA al SRTV pentru că „nu corespunde algoritmului politic”.

Mircea Toader a arătat, după întâlnirea liderilor grupurilor parlamentare, că hotărârea prin care PDL nu va avea niciun reprezentant în CA al SRTV este o decizie politică. „Au spus (reprezentanţii USL – n.r.) că «noi suntem la putere şi noi hotărâm»”, a spus Mircea Toader că a fost explicaţia pe care democrat-liberalii au primit-o de la reprezentanţii USL.

Toader a arătat că, potrivit algoritmului calculat la numărul de parlamentari, PDL ar fi trebuit să primească în noul CA al SRTV aproape trei locuri, mai precis 2,87, UDMR un loc, UNPR ar fi primit de la PDL un loc, PSD trei locuri, iar PNL două locuri.

„Asta e structura stabilită prin ponderea parlamentară, avem trei locuri din care unul îl cedam UNPR. Le-am spus că cedăm în condiţiile în care se păstrează vechea structură. Acum nu se mai păstrează nimic, pe noi ne-au exclus complet, le-au dat UNPR un loc, nu ştiu pe ce considerent”, a relatat Mircea Toader.

El a precizat că PDL va contesta această decizie la Curtea Constituţională. „Vom contesta hotărârea acestui Parlament, care nu corespunde algoritmului politic, o putem contesta la Curte”, a adăugat Mircea Toader.

PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie al TVR, conform deciziei luate, luni, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit că în CA vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.

Liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, a anunţat că majoritatea liderilor grupurilor parlamentare au decis ca în noul CA al TVR mandatele să fie repartizate astfel: UNPR – un loc, UDMR – un loc, PSD – trei locuri, PNL – trei locuri.

„75% din grupurile parlamentare în Parlament sunt reprezentate în viitorul CA al SRTV, mai puţin acel grup parlamentar care a nominalizat acel preşedinte şi acea majoritate a Consiliului de Administraţie care a dus la falimentul TVR”, a explicat Zgonea.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Un desert fabulos cu ciocolată. E gata în câteva minute
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bugetarii vor avea o nouă minivacanță de patru zile în august
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!