Germania a blocat 11 transporturi de ARME către Turcia

Guvernul german a blocat 11 transporturi de arme către Turcia începând din ianuarie anul trecut, relevă un document elaborat de Ministerul Economiei german.
Iulian Tudor
22 mart. 2017, 10:59
Germania a blocat 11 transporturi de ARME către Turcia

Livrările de arme — ce includeau pistoale, muniție și componente de arme — au fost blocate din rațiuni referitoare la drepturile omului, a explicat ministerul citat, ca răspuns la o interpelare făcută de parlamentarul german Jan van Aken, membru al formațiunii Die Linke (extrema stângă).

Decizia de a bloca aceste exporturi către Turcia a fost luată de teamă că armele ar putea fi folosite ‘în contextul represiunii interne sau în conflictul kurd’, a explicat Ministerul Economiei german.

Van Aken, un expert în domeniul armamentului, a salutat această măsură a executivului de la Berlin, el declarând pentru publicația Suddeutsche Zeitung că următorul pas ‘trebuie să fie acela ca Turcia să nu mai primească deloc arme din Germania’.

Relațiile dintre Turcia și mai multe țări vest-europene s-au deteriorat semnificativ în ultimele săptămâni, Ankara comparând de mai multe ori cu metodele ”naziste” refuzul unor state, în special Germania și Olanda, de a le permite unor miniștri turci să participe pe teritoriul lor la mitinguri în favoarea referendumului din 16 aprilie din Turcia privind întărirea puterilor președintelui țării.

Citeşte şi Germania a expulzat, în premieră, doi străini care erau născuţi în această ţară

Berlinul a calificat luni drept ‘inacceptabile’ acuzațiile formulate în ajun de președintele Recep Tayyip Erdogan, care a afirmat că șefa executivului german ‘aplică practici naziste’ contra etnicilor turci din Germania și a oficialilor turci. Ankara mai acuzase Germania, la începutul lunii martie, că a recurs la practici ‘naziste’ atunci când a împiedicat desfășurarea mitingurilor electorale pro-referendum și când a refuzat participarea unor oficiali turci, provocând reacții critice la Berlin, Bruxelles, Paris și Haga.

Turcia, care se confruntă cu multiple amenințări la adresa securității sale, inclusiv din partea Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și a grupării jihadiste Statul Islamic (SI), și-a extins măsurile de reprimare a susținătorilor tentativei de puci din 15 iulie 2016. Numai săptămâna trecută autoritățile turce au arestat peste 2.000 de persoane pentru presupuse legături cu grupări militante sau cu clericul turc Fethullah Gulen, autoexilat în SUA și considerat de Ankara drept organizatorul loviturii de stat eșuate.

În urma tentativei de lovitură de stat din vara anului trecut, autoritățile turce au arestat peste 40.000 de persoane și au destituit ori suspendat cel puțin 100.000 de angajați din armată, administrație și sectorul privat.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Peștele care îți poate prelungi viața. Trebuie să-l mănânci de câteva ori pe lună
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August
Playtech.ro
Război pe averea lui Alain Delon. Copiii celebrului actor se ceartă pe bani. Cui va rămâne întreaga moștenire
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Zeci de medici români din Franța sar în apărarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon acuzate de omor: „Sunt ostracizate și tratate precum criminali de drept comun”
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Băsescu, atac la „Baronii Sănătății”. De ce mor cu zile românii în spitale
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un cetățean german oprit la frontieră cu obiecte posibil de patrimoniu
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...