Votul s-a exercitat în mod secret, cu bileţele. Disputa nu a fost tranşată însă. Astfel preşedintele comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, Daniel Buda (PDL), a contestat articolul 2 al proiectului de hotărâre ce va fi înaintat plenului reunit, articol prin care unul din adjuncţii lui Iancu, Valer Dorneanu, este numit cu titlu interimar Avocat al Poporului.
„Dacă cererea de revocare este corectă, nu plenul Parlamentului numeşte un înlocuitor interimar”, a spus Buda invocând articolul 8 din Legea de organizare şi funcţionare a Avocatului Poporului care spune că „mandatul Avocatului Poporului durează până la depunerea jurământului de către noul Avocat al Poporului”.
În schimb, pesediştii Toni Greblă şi Florin Iordache au spus că Iancu poate delega atribuţiile sale unuia dintre cei patru adjuncţi ai săi. Această opinie a fost contestată chiar de către Gheorghe Iancu, prezent la şedinţă. „Nu puteam să fac delegări pentru că în lege şi Constituţie nu se prevede aşa ceva. Instituţia Avocatului Poporului este unipersonală”, a spus Iancu.
„Nu aveţi text de lege care să vă permită să faceţi acest lucru. Pentru numele lui Dumnezeu, nu înţelegeţi ce spune legea?”, a mai spus şi Daniel Buda adresându-se USL-iştilor din cele două comisii.