În calitatea de preşedinte, Cătălin Marinescu a supravegheat implementarea politicii naţionale în domeniul comunicaţiilor electronice, audiovizual şi al serviciilor poştale. Mandatul lui Marinescu expirat de la 1 aprilie 2015 şi a ocupat funcţia, temporar, potrivit legii, până la numirea unui succesor.
Catalin Marinescu a lucrat în sectorul comunicaţiilor, începând cu 1990, atât pentru furnizorii de servicii de comunicatii, cum ar fi Romtelecom (15 ani), cât şi pentru instituţii publice. Între 2005 şi 2007, a fost preşedintele Inspectoratului General pentru Comunicaţii si Tehnologia Informaţiei, organismul administraţiei publice responsabil cu gestionarea spectrului de frecvenţe radioelectrice, supravegherea şi controlul tehnic în radiocomunicaţii şi cu managementul proiectelor de e-guvernare, care a fuzionat mai târziu cu Autoritarea Naţionala de Reglementare în Comunicaţii devenind în anul 2009 ANCOM. De asemenea, a fost pentru o perioada administrator al hub-ului IT al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul ANCOM.
Marinescu a deţinut preşedinţia şi vicepreşedinţia mai multor organisme internaţionale şi europene de telecomunicaţii, precum Grupul Regulatorilor Europeni pentru Servicii Poştale (ERGP), Grupul Reglementatorilor Europeni pentru Comunicaţii Electronice (BEREC) şi Reţeaua Reglementatorilor Francofoni – Fratel.
Cătălin Marinescu este inginer în telecomunicaţii, absolvent al Facultaţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universitaţii Politehnica Bucureşti şi deţine o diploma în Tehnologii Avansate de Telecomunicaţii de la aceeaşi universitate (1999). Mai mult, Catalin Marinescu deţine o diploma de Master în Management şi Schimbare în Sectorul Public, din cadrul Universitaţii Manchester (1998), un Certificat Profesional în Management CODECS (2002) şi un certificat în administraţia localaşi centrala de la Universitatea Indiana, Indianapolis, potrivit site-ului ANCOM.
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.