”Cred, fără a avea posibilitatea de a face un sondaj, că cei aflaţi aici împărtăşesc credinţa noastră. Tragedia este că nu cred neapărat că cei de aici fac avorturile. De am fi în stare să pătrundem la sufletele celor care nu sunt aici şi au făcut cele 22 de milioane de avorturi. Din punct de vedere pragmatic, ţara nu s-ar prăbuşi dacă toate tinerele familii din România ar avea măcar câte trei copii: unul pentru tata, unul pentru mama şi unul pentru ţară şi biserică. Dacă ar fi aşa, atunci nu ne-am prăbuşi demografic. Din nefericire, familii care au putere economică se limitează să aibă un copil, maximum doi şi gata. Mulţi dintre ei nu vor putea întemeia o familie şi vedeţi care este rezultatul. Ne doare inima şi constatăm cum o sumedenie de sate dispar”, a spus mitropolitul Clujului înainte ca oamenii adunaţi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca să plece în marş pe străzile din oraş.
El a precizat că ”avortul, din punct de vedere religios, este un păcat strigător la cer”. ”Din punctul nostru de vedere, dacă îşi pune problema spirituală şi femeia vine la Hristos, există tămăduire”, a adăugat Andrei Andreicuţ. Peste 500 de clujeni s-au adunat, începând cu ora 16.00, în Piaţa Unirii din oraş, alături de aceştia venind şi mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, dar şi mai mulţi pastori.
După susţinerea de discursuri, oamenii au plecat în marş pe traseul Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanţi – strada Piteşti – Bulvardul 21 Decembrie. Acţiunea urmează să se încheie în Piaţa Unirii, de unse s-a pornit în marş.
Câteva mii de oameni au participat la”Marşul pentru viaţă” în mai multe oraşe din ţară, între care Alba Iulia, Iaşi, Timişoara, Ploieşti, Sibiu. Şi la Bucureşti, numărul participanţilor la ”Marşul pentru viaţă” a depăşit 4.000.
Tema „Marşului pentru viaţă” – aflat la cea de-a şaptea ediţie – este „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, organizatorii spunând că România ocupă locul al doilea în statistica numărului de avorturi: 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 – iunie 2016, faţă de o populaţie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.