Potrivit sursei citate, au fost abordate teme privind evoluțiile mediului de securitate internațional și subiecte legate de prioritățile de pe agenda NATO. S-a discutat, de asemenea, despre contribuția și sprijinul României pentru domeniul apărării antirachetă și despre programele de înzestrare ale Armatei României și investițiile în domeniul apărării.
„Ministrul Leș a subliniat faptul că România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor Summitului de la Varșovia, precum și a celor adoptate de miniștrii aliați ai apărării la reuniunea din februarie, accentuând asupra importanței consolidării posturii de descurajare și apărare și a realizării prezenței avansate a NATO pe teritoriul național și la Marea Neagră”, precizează MApN.
Totodată, Leș a arătat că prin alocarea a peste 2% din PIB bugetului apărării pe 2017, România se încadrează în cerințele NATO și demonstrează angajamentul țării față de demersurile aliate, în actualul context geostrategic, notează Agerpres.
La rândul său, Camille Grand a oferit sprijinul NATO pentru modernizarea capabilităților de apărare ale forțelor armate române, prin instrumentele și inițiativele specifice existente la nivel aliat.
„Oficialul NATO a subliniat rolul important jucat de România în procesul de realizare a capabilității de apărare împotriva rachetelor balistice la nivel Aliat (NATO BMD), prin asumarea găzduirii și sprijinirea dezvoltării elementelor sistemului SUA dislocat în Europa, fapt ce a permis declararea Capabilității Operaționale Inițiale a NATO BMD la Summitul de la Varșovia”, se mai arată în comunicat.