Un elev de 17 ani, principalul suspect în cazul alertei false cu bombă de la cele două licee din Târgovişte

Principalul suspect în cazul alertei false cu bombă de la cele două licee din municipiul Târgovişte este un tânăr în vârstă de 17 ani, care este elev la Colegiul Naţional ”Constantin Carabella”, una dintre şcolile vizate de ameninţare, acesta riscând sancţiuni disciplinare care pot duce până la exmatriculare. Adolescentul ar fi recurs la acest gest deoarece nu voia să meargă la cursuri în ziua respectivă.
Filip Stan
28 mart. 2017, 14:18
Un elev de 17 ani, principalul suspect în cazul alertei false cu bombă de la cele două licee din Târgovişte

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, marţi, de DIICOT, procurorii Biroului Teritorial Dâmboviţa l-au identificat pe principalul suspect în cazul alertei false cu bombă din ziua de 24 martie, în urma căreia cursurile au fost suspendate la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” şi la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”din Târgovişte, acesta fiind un elev în vârstă de 17 ani.

Tânărul este suspectat că în dimineaţa acelei zile a transmis Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului de Jandarmi din Dâmboviţa mesaje prin care anunţa că cele două licee vor fi aruncate în aer.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că acţiunea minorului a fost determinată de dorinţa acestuia de a nu participa la cursurile şcolare programate pentru data de 24.03.2017. În cauză, sunt continuate cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, se arată în comunicatul DIICOT.

Reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa au declarat pentru News.ro că tânărul este elev în clasa a unsprezecea la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” Târgovişte.

Inspectorul şef al ISJ Dâmboviţa, profesorul Sorin Ion, a declarat pentru News.ro că, după ce cele două instituţii au fost alarmate, a cerut lista cu clasele care urmau să aibă testări sau lucrări de control, iar clasa din care făcea parte elevul suspectat de DIICOT nu avea programată nicio lucrare de control. În aceste condiţii, conducerea ISJ Dâmboviţa ia în calcul ipoteza ca mesajele să fi fost trimise „din teribilism”.

Şeful ISJ Dâmboviţa aprecizat că la nivelul şcolii va fi analizat comportamentul elevului şi se vor lua măsuri disciplinare care pot merge până la exmatriculare, având în vedere că la clasa a unsprezecea învăţământul nu este obligatoriu.

„Dacă ar fi după mine, sancţiunea ar merge până la exmatriculare, pentru că în actualul context nu ne putem juca cu astfel de lucruri. Mâine ne putem trezi că un altul face la fel, având în vedere că elevii pot gândi că celuilalt care a procedat astfel nu i s-a întâmplat mare lucru. Un astfel de lucru trebuie tratat cu toată seriozitatea, având în vedere că este aproape de majorat. Îmi doresc ca pedeapsa să fie pe măsura faptei, pentru că altfel ne putem trezi ca, la orice lucrare de control, un elev poate da astfel de mesaje, cu urmările care se cunosc deja”, a spus profesorul Sorin Ion.

Tânărul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă pentru încălcarea legii privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Cursurile la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” şi la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte au fost suspendate, vineri dimineaţă, după ce autorităţile au primit două mesaje prin care se anunţa că în cele două instituţii de învăţământ au fost amplasate bombe, în unul dintre acestea menţionându-se că la ora 11.00 „vor fi aruncate în aer cele două şcoli. După ce cele două instituţii au fost verificate, echipele de intervenţie au stabilit că alarma a fost falsă.

Citeşte şi Două licee din Târgovişte au fost evacuate din cauza unei ameninţări cu bombă. Alerta s-a dovedit falsă UPDATE

 

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore